Događaji na Hidri

Događaji na Hidri

 

GODIŠNJI DOGAĐAJI

 

MiaouliaMiaoulia je festival posvećen vojnoj akciji Andreasa MiaoulisA tokom oslobodilačke borbe Grka (1821-1827).

Andreas Vokos Miaoulis JE bio čovek koji je vodio svoje borce HidrE da zapale jedan od turskih brodova. Festival se održava svake godine krajem juna, a sastoji se od niza manifestacija proslave u trajanju od dve  nedelje.

Uključuje različite aktivnosti i umetničke događaje, izložbe, koncerte, itd

Glavna atrakcija je predstavljanje jednog malog dela bitke i posebno trenutka paljenja velike turske fregate. Ova prezentacija se održava u noći da bi se videli različiti efekti (vatromet, plamen, dim, itd) i da izgleda spektakularno. Održava se na ulazu u luku, koristeći mali repliku turske fregate.

 

Kountouriotia 

Proslava u čast admirala Paula Kountouriotisa. On je bio heroj rata 1912-1913, oslobodilac Egejski i prvi predsednik Republike Grčke i Viceroi.

To je šestodnevni program razgovora, tura, filmova, izložbi, promocija knjiga i sportskih događaja.

Na godišnjicu njegove smrti, održavaju se parastos u Svetom hramu Uspenja, i polažu se venci na grob slavnog admirala.

Događaji se odvijaju oko 22. avgusta uz brojne posetioce, zvaničnike, predstavnike političkih stranaka i naravno fregata, pri čemu je visoko rangirani pomorski oficir na brodu. 

Trke brodova

Održavaju se svakog proleća, povodom nacionalnog praznika (25. marta 1821.). Jedriličarska regata u organizaciji Grčkog Offshore Racing Cluba (HORC) koja okuplja mnoge brodove, najavljuje početak leta.

U oktobru, povodom nacionalnog praznika (28. oktobra 1940.), održava se druga regata u organizaciji Istorijskog Jaht Kluba Grčke, sa velikim odzivom.

Značjni događaji su otvaranje i zatvaranje takmičarskih sezona.

 

Događaji na Hidri

 

Na ostrvu Hidra, nekoliko događaji odvija se tokom cele godine. Najvažniji su:

Karneval Ostrvo Hidra je takođe poznato po svom karnevalu, koji privlači veliki broj ljudi. Oni, zajedno sa odevenim/maskiranim, lutaju ulicama grada poslednje nedelje karnevala, dok se Kraljevski karneval održava ispred njih.

Uskrs na Hidri

Još jedan običaj verskog karaktera, je povorka epitafa na Kaminii. Nakon povorke na ulicama Hidre, Epitaph završava u more kao molitva za putovanje mornara.

Praznični Uskrs završava se u nedelju Uskrsa sa tradicionalnim pečenjem jagnjeta na ražnju i spaljivanjem Jude, praćeno spektakularnim vatrometom.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *