Antisamos plaža

Antisamos plaža

plaža: kombinacija šljunka i peska, prirodni hladAntisamos plaža je posle Mirtosa jedna od najlepših plaža na Kefaloniji i u Grčkoj.
Nalazi se blizu luke Sami, na 22 km od Argostolija. Sam put iz Samija do plaže je posebno lep, jer prolazi kroz najzeleniji deo ostrva sa visokim borovima. Pogled iz manastira Agrilion na plažu je takodje impresivan.
Tirkizno more i beli pesak sa savršenim belim kamenčićima, i zelenilo iznad plaže, je čine čarobnom. Beskrajno plavetnilo duguje malo krupnijem šljunku na obali. Voda je bistra, i vrlo brzo se postiže dubina. Jedino što moze da bude problem je vetar. Kada duva sa kopna onda nosi prašinu sa parkinga direktno na plažu. Ovo se ipak retko dešava.
U poslednjih par godina Antisamos plaža je postala skroz organizovana i uredjena plaža, sa ležaljkama, suncobranima, sportovima na vodi, snack barom. Zbog čiste vode, plaža iz godine u godinu dobija Plavu zastavicu. Svetsku slavu je stekla posle snimanja filma „Mandolina kapetana Korelija“ gde je otkrivena lepota mnogobrojnih pejzaža sa Kefalonije.

Na krajnjem desnom delu plaže su po tradiciji nudisti.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *