Ai Helis
Ai Helis

Ai Helis

Plaža AI Helis se nalazi u blizini aerodroma i mesta Svoronata. Put koji vodi do plaže je uzak i veoma težak za mimoilaženje.Na kraju puta vas očekuje mali parking, odakle imate jos pedesetak stepenica do same plaže. Na plaži su vam na raspolaganju suncobrani sa ležaljkama, kao i beach bar koji je bio u izgradnju 2015 kada smo posetili ovu plažu.

Levi deo plaže je prekriven peskom, i odvojen stepenicama od desnog dela, koji je kombinacija peska i stena. Ulazak u vodu je postepen i poseduje veoma dug plićak, koji je pogodan za porodice sa malom decom. Zbog velikog plićaka, ovde je voda dosta toplija nego na drugim plažama. Sa plaže se vidi malo ostrvo sa crkvom, a takodje se vidi i susedni Zakintos.Postoji još jedan privatni prilaz plaži, koji nije asfaltni. Na plaži nema prirodnog hlada, postoji tuš, teren za odobojku na plaži, kao i kafić iznad plaže. Jedina mana plaže, buka koju prave avioni koji sleći i uzleću sa obližnjeg aerodroma.
Iznad plaže se nalazi red palmi sa ponekim kaktusom. Plaža predstavlja prirodnu uvalu, tako da uglavnom nema talasa i vetrova. Zbog svoje prostranosti  na plaži Ai Helis nikada nema gužve. Na plaži uglavnom borave stranci, i nismo videli naše turiste. Malobojne privatne kuće u okolini, imaju svoj pristup plaži koji nije uređen. Mislimo da su neke od tih kuća, iz nama neobjašnjivih razloga, napuštene.

Ai Helis – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *