Psakoudia

Psakoudia

Psakoudia se nalazi na kopnu izmedju Sitonije i Kasandre južnije od mesta Gerakini. Poseduje veliku plažu dugačku 4 km koja ima plavu zastavicu. Mesto je nekada bilo luka i stari kamenolom, ali danas je moderno turističko mesto.U samom mestu su veliki hotelski kompleksi, mesta za kampovanje ali ima i dosta apartmana koji idu odmah uz plažu. Ovo mesto nije veliko, ali poseduje dovoljno restorana, taverni, kafića duž obale, prodavnica koje podmiruju sve potrebe. Plaža je peščana, sa dosta ležaljki, sa odbojkom na plaži, kao i sportovima na vodi.

Ima dosta malih pećina duž obale, izolovanih uvalica sa stenama, voda je kristalno zelena i providna.

Psakoudia – STREET VIEWIznad Psakoudije se nalazi staro selo Ormilija, sa vrlo atraktivnim, starim grčkim kućama, uskim ulicama.

U neposrednoj blizini su ruševine grčkog starog grada Olintus, jednog od najznačajnijih arheoloških mesta na Halkidikiju.

Psakoudia – mapa

Nešto o Sitoniji

Sitonija spada u nekoliko oblasti koja je najbliža našim turistima, i zajedno sa svojim prirodnim lepotama čini jednu od najpoželjnijih i najčešćih destinacija za odmor. Raznovrsnost smeštaja, kapacitet istih kao i pristupačnost što se tiče cena zaokružuju Sitoniju kao izbor bez greške. Rastojanje od Beograda do Nikitija je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.

Naravno, ono što je ipak najbitnije jesu plaže, i Sitonija tu zaista ima šta da ponudi od svake „vrste“, bilo da se radi o peščanim, kamenitim, idealnim za ronjenje… Trani Amuda, Lagomandra, Tristinika, Kalamici, Orange (Kavurotripes), Armenistis, Karidi su samo neke od najpoznatijih koje su nezaobilazne, ali vas na Sitoniji čeka velik broj malih plaža, uvala i skrivenih mjesta koja samo čekaju da ih otkrijete. Sitonija ima čak 13 plaža koje su nosioci Plave Zastave, međunarodnog priznanja koje označava plaže sa najvišim kvalitetom vode, okruženja, održavanjem, čistoćom i uslovima na plaži. Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj.
Na Sitoniji ćete pronaći sve veće supermarkete kao što su Lidl i Masutis pa je snabdjevanje vrlo lako i povoljno uz velik izbor. Naravno, manjih prodavanica, voćara, pekara i sl. ima uglavnom svuda tako da neke svakodnevne stvari i namirnice možete pokupiti u povratku sa plaže.
Blizina Soluna je još jedna od prednosti Sitonije. Ovaj drugi po veličini grčki grad možete posjetiti u dolasku ili odlasku, ali kako god da se organizujete na kraju ćete pomisliti da vam nedostaje još vremena za ovaj sjajan grad, koji je tako blizak našim ljudima. Spoj modernog i antičkog, prepun duha i mladih.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.22 ( 9 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

1 × 1 =