Mitari plaža, Sitonija

Mitari plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Na samo 8km od Neos Marmarasa, odnosno 12km od mesta Nikiti nalazi se kamp Mitari koji se prostire na odlično organizovanih 30.000 m2. Na 1,4km nakon Lagomandra Golden Beach Hotels kompleksa, krećući se magistralom u pravcu mesta Nikiti, nailazi se skretanje na levo koje vodi do kamp naselja Mitari i istoimene plaže.

Duga je oko 100 m i peščana, mada je pesak nešto krupniji. Voda je naravno, kao i svuda na Sitoniji veoma čista i bistra. Od sadržaja na plaži postoji bar, restoran, toaleti, tuševi.

Mitari plaža je sladak mali zaliv na obali Elia. Plaža je unutar kampa Mitari. Da biste koristili ovu plažu morate da prođete kroz kapije kampa, koji vodi računa o ležaljkama i suncobranima, i drvored palmi koji plažu vizuelno odvaja od ostatka kampa. Nešto pre rampe kampa postoji predviđen parking za goste, a kamp ima i veliku terasu na plaži sa pogledom na more sa koje se pruža neverovatan pogled.

Već na prvom koraku fascinira uređenost i čistoća kampa, prelepe kamenom obložene staze koje vode na sve strane, puno drveća, cveća i zelenila. Prolazimo kraj objekta gde su toaleti, besprekorno čisti sa tuševima na žetone. Još nekoliko zidanih objekata, a onda niz kamp kućica na lepo uređenim parcelama. Ispred svake od većinom luksuznih prikolica postavljene su tende koje natkrivaju neuobičajeno jake sadržaje koje gosti sami uređuju. U kampu Mitari sasvim je uobičajeno da vidite velike frižidere sa komorama za zamrzavanje, mikrotalasne peći, LCD televizore, aparate za hlađenje vode… Naravno sve u bojama kamp garnitura za sedenje i štrikovima na kome se suši veš mahom firmiran. Ovde dolaze izuzetno bogati Grci koji svoj vikend ili deo odmora provode u ovom rezervatu prirode ali i luksuza u odnosu na do sada viđene kampove.

Plaža gleda na jug, tako da je ceo dan sunčana. Pesak je krupan a morsko dno je uglavnom peskovito, ali postoje i neke stene. Voda je veoma bistra. Iako je zaliv je zaklonjen sa obe strane, ponekad može biti i malo talasa.

Na uzvišenju uz plažu nalazi se restoran, a do njega kafić sa šankom i pogledom na plažu, more i ostrvo Kelifos. Sa bočne strane je prilaz navozu za spuštanje čamaca u more i stenovita plažica dorađena u cilju njenog bezbednog korišćenja.

Mitari plaža, Sitonija – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *