Las Bandidas plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Ovu prelepu plažu naći ćete ako nakon 5km posle Porto Karasa skrenite desno kod tabli za Camping Areti. Spustite se tim putem skroz do mora, a onda skrenite levo i nakon 3km vožnje pored mora i kroz prilično živopisan krajolik naićićete na plažu Stiladario poznatiju kao Las Bandidas, zbog istoimenog bara i restorana koji tu nalaze.


Plaža pripada zapadnoj strani Sitonije. Ukoliko ne volite moderne plaže Las Bandidas je pravi izbor za Vas.

U zaleđu plaže postoji parking koji je delimično u hladu pa možete spojiti lepo i korisno.

Beach bar Las Bandidas koji je u latino stilu, svojim posetiocima nudi suncobrane od trske i ležaljke. Ležaljke su postavljene na dovoljno velikoj razdaljini jedne od drugih, pa vam je omogućeno više privatnosti i prostora nego što je to slučaj u ostalim barovima na plaži na Sitoniji. Od 2016. godine postoji obavezna minimalna konzumacija od 8e po ležaljci. U baru na plaži muzika je opuštajuća, spora i ne previše glasna. Bar je poznat po latino festivalima koji se u njemu održavaju četiri puta godišnje, ali i po večernjim žurkama.

Bar osim pića nudi i hranu, pa je unošenje bilo kakve hrane i vode strogo zabranjeno. Osim kafe i koktela, u ponudi su i sendviči, specijaliteti od morskih plodova, špageti, pizza i slično. Vlasnici naglašavaju da je voće i povrće koje koriste organsko i gajeno u njihovoj bašti.

Ukoliko imate svoju opremu za plažu, sa obe strane bara postoji dovoljno prostora za postavljanje peškira i suncobrana, a ima i dosta prirodnog hlada. U tom slobodnom delu plaže pristup vodi je kamenit i lošiji, dok je ispred bara ulaz očišćen od stena. Inače, čitavom dužinom plaža je peščana na obali, a u vodi ima i kamenja. U delu plaže koji je neuređen postoje dve peščane stazice (sa leve strane) između kamenja kojima se dolazi do peska. Kod neuređenog dela plaže postoji pojas od nekoliko redova borova koji pružaju dubok hlad. Voda je u ovom delu bogata morskim svetom, pa ronjenje može biti vrlo interesantno.


Plaža Las Bandidas je preporuka plivačima, ljubiteljima izolovanijih plaža, ljubiteljima prirodnog hlada, snorkelinga i opuštanja bez gužve. Nije idealna za malu decu.

Las Bandidas plaža, Sitonija
Las Bandidas plaža, Sitonija

Las Bandidas plaža, Sitonija – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *