Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Diaporti plaža

Diaporti plaža

Diaporti plaža

Foto: www.sithoniagreece.com

To su izolovane plaže ostrva Gerochristo.Plaža : šljunkovita
Voda : kristalno čista

Diaporti plažu čine 3 male šljunkovite plaže na rtu poluostrva Sitonija. Voda u blizini obale je veoma jasna i čista za kupanje zbog stenovitog dna.

Ovde postoji mostić koji vodi do ostrva Gerochristo ili Pounta. Kada je vodostaj nizak možete da  hodate kroz more i da pristupitie na još četiri izolovane plaže na ostrvu .

Ne postoji organizacija na ovim plažama.

Kako doći do Diaporti plaže:Posle Porto Carrasa, skrenete desno sa glavne magistrale i idite na jug sve do obale . Posle 100 metara se put grana .
Ako skrenete desno, pratite put do obale i skrenite levo do Vahti plaže .  Zatim pratite zaliv sa desne strane i to će vas odvesti na Diaporti .
Ako skrenete levo sa puta, pratite put pravo do plaže Stiladario . Na plaži skrenite desno do Vahti plaže i nastavite kao što je objašnjeno gore .

Na plaži nema nikakvih sadržaja.

Diaporti plaža – mapa

Nešto o Sitoniji

Sitonija – Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos. Dakle, ukoliko ste raspoloženi za obilazak celog Halkidija, Sitonija je najbolja polazna tačka.

Sitonija obiluje prelepim primorskim mestima koji je krase. Aposlutno dostupna svim kategorijama turista. Poseduje sve, od skromnog privatnog smeštaja pa sve do luksuznih hotela visokih kategorija. Ono što je najvažnije je da će svi moći bez ograničenja da uživaju najlepše plaže i kristalno more Sitonije koja se iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Istorija Sitonije je duga i sadžajna pa ćete tako osim na prelepe plaže i prirode nailaziti i na kulturno istorijske znamenitosti koje datiraju od Vizantijskog pa sve do Srednjovekovnog perioda i prelepih verskih objekata oslikanih pod palicom istaknutih Grčkih ikonopisaca. Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko… Metamorfosis je prelepo zeleno seoce koje je priroda nagradila izvanrednim plažama, zatim mesta poput Nikitija, Agios Nikolaosa, Vurvurua, Toronija, Porto Kufa, Sartija su samo deo ponude Sitonije za Vaš savršen odmor. Bilo koja Vaša odluka je nepogrešiva jer će Vam svako od ovih mesta pružiti autentičnost i nezaboravan doživaljaj. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

nineteen + twenty =