Zašto je Grčka hit destinacija za mlade

Zašto je Grčka hit destinacija za mlade

Autor: MONDO/Tanjug

Znamo da je Grčka već tradicionalno najpopularnija letnja destinacija za turiste iz Srbije, ali postaje sve primamljivija za putnike iz celog sveta. Tome sigurno doprinose i brojni muzički festivali.

Britanski list „Gardijan“ objavio je tekst u kojem konstatuje da Hrvatska vise nije zanimljiva destinacija za goste muzičkih festivala.

„Klabing u Grčkoj napredovao je od vremena kada se pio uzo i kada se penjalo po delimično osvetljenim planinskim putevima kako biste slušali kritsku muziku u antičkim rusevinama. Ovog leta ima gomila festivala elektronske muzike, a nastupaju izvođači kao sto su DJ Harvi, Midlend i Džeremi Underground“, piše u uvodu teksta novinarka Tes Rajdi.

Novinarka se pita može li muzička scena da popravi grčku reputaciju jer nekada popularno turističko mesto nakon ekonomskog kraha, društvenih nemira i izbegličke krize, možda je daleko od nekadašnjeg sjaja, ali stvari se polako menjaju.

„Prosle godine zabeleženo je više od dva miliona Britanaca koji su posetili Grčku, a ovogodišnji rezultati pokazuju da bi 2016. ta brojka mogla biti i veća. To je stvarno pozitivno za Grčku nakon par loših godina“, govori Šon Tipton iz Asocijacije britanskih turističkih agencija (ABTA).

Rastu popularnosti sigurno su pomogli festivali kao sto je Odyssia ili solunski Reworks, a tu je i drastičan pad cena izazvan krizom, što je svakako atraktivno za mlade partijanere (ostrva poput Kosa, Samosa i Lezbosa), piše „Gardijan“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *