Vouliagmeni beach, Atika

Vouliagmeni beach, Atika

Vuljagmeni (Vouliagmeni)
Vuljagmeni je jedino zeleno predgrađe u Saronskom zalivu koje se nalazi 20 km od centra Atine. Okružen je živopisnim brdima na kojima je mahom borova šuma, koja rashlađuje u vrelim letnjim danima. Ovde se nalaze prelepe peščane plaže, i beskrajno čisto more. Kada krenete autom iz Pireja, čuvenom Posejdenovom avenijom ovde ste za 20-tak minuta.Na Vuljagmeniju se nalazi malo poluostrvo, na kome su ušuškana dva mala zaliva koja dele poluostrvo na dva kraka, na kojima se mogu naći neke od najlepših plaža Atine. Kao što smo već rekli celim predelom dominira gusta borova šuma, koja se prostire uz more po brežuljcima ovog magičnog okruženja, i po čijim obodima su smešteni superluksuzni hoteli i skrivene vile.
Neke od plaža su besplatne i neorganizovane, po nama čak zapuštene a druge su pak savršeno uređene plaže sa plavom zastavicom, na koje se plaća ulaz. Ulaz na ove plaže je od 5 EUR do 13 EUR. Na plažama za koje ste platili ulaz, automatski možete da koristite sve sadržaje kao što su ležaljke sa suncobranima, toalet, svlačionice, tuševe i sl. Dodatne animacije u vodi se plaćaju ekstra. Svaka uređena plaža ima svoje beach barove gde možete poručiti piće i hranu.

Ovde se može pronaći i poneka skrivena uvala sa ostrvskim šmekom, na kojoj se možete izolovati i uživati u šumu mora i mirisu borove šume. Naš je savet da sve plaže u ovoj oblasti ne posećujete vikendima, a pogotovo da izbegavate nedelju, jer tada cela Atina traži osveženje i dolazi kolima na more Saronskog zaliva, zbog čega se stvara gužva na plažama, na parkingu, u saobraćaju,  restoranima. Grci često imaju običaj da u periodima vikenda podignu cene ležaljki sa suncobranima.Vuljagmeni ima lepo šetalište duž kojeg se nalaze dobri restorani koji nude vrhunske morske i lokalne specijalitete , kafe bašte sa čuvenim grčkim frapeom, taverne, a takodje ima i puno klupa u hladu borova, okrenutih prema moru sa kojih u večernjim satima možete posmatrati veličanstveni zalazak sunca za “džabe”. Vuljagmeni ima lepu marinu a takođe nudi i veliki broj sportskih terena, na kojima je najveći promet u večernjim satima zbog vrućine.

Vouliagmeni beach, Atika – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *