VIDELI OD JAGODINE: Vranje dobija izlaz na Egejsko more

VIDELI OD JAGODINE: Vranje dobija izlaz na Egejsko more

Izvor: Beta Foto: Kurir
Grad Vranje i Kavala su gradovi pobratimi a područje Kavale je, uz Halkidiki, tradicionalno jedna od najomiljenijih destinacija Vranjanaca u letnjoj sezoni

VRANJE – Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je danas da je optimističan po pitanju uspeha pregovora sa grčkim gradom i lukom Kavalom oko razmene teritorija.

Time bi 3,5 hektara zemljišta na obali Egejskog mora prešlo u trajno vlasništvo Vranjanaca, dok bi partneri iz Grčke dobili isto toliko zemljišta u Slobodnoj zoni u Vranju. Antić je izjavio da je dogovor vrlo blizu i da očekuje da njegova realizacija počne već u toku naredne godine.

„Imamo ozbiljan arhitektonski projekat za izgradnju sportsko-privredno-turističko-đačkog centra u Kavali koji bi bio u vlasništvu Grada Vranja, privrede i javnog sektora (iz Vranja) i koji bi radio 365 dana u godini“, kazao je Antić. Prema njegovim rečima ideja o „razmeni teritorija“ između dva grada javila se prošle godine prilikom posete delegacije Grada Vranja Kavali, čiji je domaćin bio gradonačelnik Konstantinos Simitis.

Grad Vranje i Kavala su gradovi pobratimi a područje Kavale je, uz Halkidiki, tradicionalno jedna od najomiljenijih destinacija Vranjanaca u letnjoj sezoni.

Autor: Agencija BETA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *