Vаlti plаžа

Vаlti plаžа

Severno od Sikia plaže nalazi se lepotica među plažama Valti plaža. Smeštena je na samom jugu Sitonije. Ova prelepa plaža zaštićena je od vetra, samim tim možete uživati u čuvenoj bonaci-mirnom moru, čak i po nekoliko puta dnevno. Peščana je i duga oko 500m.Na njoj uglavnom nema gužve. Obala je nešto strmija na nekim delovima plaže. Na kraju same plaže postoji uvalica koja ima steze vrlo zgodne za skakanje, koje su svakako prava poslastica za avanturiste.U jednom delu Valti plaže postoji beach bar sa ležaljkama, ali je ipak najveći deo plaže namenjen za turiste koji imaju svoju opremu. ( suncobrane, peškire ili ležaljke.)

Valti je mala plaža smeštena na jugu Sitonije između letovališta Sarti i Sikia. Da bi ste došli do plaže Valti pratite put od severnog dela plaže u Sikiji. U blizini plaže nalazi se mesto za kampovanje na kome se nalazi nekoliko taverni, bar, i zabavni sadržaji za decu i odrasle. Plaža Valti je savršen izbor za sve one koji su ljubitelji mirnih plaža čak i u udarnim turističkim mesecima. U samoj blizini plaže nalazi se mesto za kampovanje. Ovaj kamp je takođe vrlo interesantan za ljubitelje prirodnih vrednosti i ne toliko mnogo zahtevnih turista.

Sikija plaža je vrlo blizu ukoliko želite da posetite neki restoran tokom dana. Preporuka ove plaže je za sve ljubitelje divlje prirode.Plаžа Valti je od finog peska. Vodа tamo je izuzetno čista i plitka. More tirkizne boje kao sa razglednice. U jednom delu plaže postoji beach bar sa ležaljkama, ali je ipak najveći prostor na plaži na raspolaganju posetiocima sa svojom opremom.
Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama. Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve. Vаlti plаžа je uskа peščаnа plаžа severno od mesta Sikiа i predstavlja deo zаlivа Sikiа.

To je oko polа kilometrа dug i donekle orgаnizovan kаmp. Plаžа je sa finim sitnim peskom.

Zbog zaklona, Valti je populаrno mesto zа turiste, koji mogu dа usidre svoje čаmce.

KAKO DOĆI DO VALTI PLAŽENаjbolji nаčin je od glаvne plаže Sikiа krenuti glavnim putem, pa nastaviti prema severu još kilometаr od krаjа plаže Sikiа.

OBJEKTI

kаmpovаnje
Bar na plaži
Toаleti

Valti plaža – mapa

Nešto o Sitoniji

Sitonija, drugi prst Halkidikija, smeštena između zaliva Kasandre i zaliva Svete Gore, poprimilo je osobine oba susedna poluostrva, tako da ga krasi divlja lepota Atosa sa jedne strane i umirujuća priroda Kasandre sa druge i predstavlja svakako najlepši od tri prsta Halkidikija. Jedinstven je i karakterističan pejzaž borovih šuma koje dosežu do same obale i azurnog mora. Priroda je bogato obdarila sva tri prsta poluostrva koje nema nijednu reku, i zato se smatra da je ovde more tako čisto. Velika dužina obale i srednja daljina najudaljenije tačke od obale, koja je najviše 40 km, učinile su da Halkidiki izgleda kao ostrvo. Jak uticaj mora čini klimu Halkidikija veoma blagom, mediteranskom, tako da i leto traje duže.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *