TURISTI, OBRATITE PAŽNJU Grci su počeli da skidaju tablice za NEPROPISNO PARKIRANJE, a kazne nisu male

TURISTI, OBRATITE PAŽNJU Grci su počeli da skidaju tablice za NEPROPISNO PARKIRANJE, a kazne nisu male

Izvor: Blic, FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Grčka saobraćajna policija počela je da skida tablice sa nepropisno parkiranih automobila, a među prvima su to na svojoj koži osetili turisti koji trenutno letuju u Polihronu na Kasandri.

U ovom mestu su u subotu uveče skinute tablice sa više od 50 vozila, prenosi portal „Grčka info“ i dodaje da su vlasnici danas mogli da ih preuzmu, što je neke od njih dovelo do neplaniranog produžetka letovanja i dodatnih troškova.

Nepropisno parkiranje može da upropasti letovanjeFOTO: YOUTUBE
Nepropisno parkiranje može da upropasti letovanje

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati na licu mesta.

– Zato upozoravamo sve turiste koji su trenutno u Polihronu, Pefkohoriju, Kalitei, Haniotiju, a i sve ostale koji će letovati na ovom delu Halkidikija: nemojte parkirati automobile na mestima gde to nije dozvoljeno, jer su ovog leta ovakve akcije već najavljene da će biti češće – navodi portal „Grčka info“.

Jedan od turista kome su tablice skinute navodi da pored toga što u dane vikenda nemate gde da uplatite kaznu i morate da produžite letovanje ukoliko su vam skinuli tablice poslednji dan, zanimljivo je da i kada uplatite kaznu, ne možete dobiti tablice nazad bez agencijskog vaučera iz kog se vidi kada vam se završava letovanje.

Prema novom zakonu tablice se ne vraćaju po uplati kazne za nepropisno parkiranje, jer sada vozač dobija i zabranu upravljanja vozilom na određeno vreme.

Stranim državljanima zabrana upravljanja vozilom prestaje onog dana kad napuštaju teritoriju Grčke i tada im se vraćaju tablice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *