Porfi-beach-Sitonija-Grcka
Porfi-beach-Sitonija-Grcka

Porfi plaža, Sitonija

Porfi plaža, Sitonija

Na zapadnoj obali poluostrva Sitonija u bujnom mediteranskom zelenilu ispred samog hotela Porfi Beach nalazi se istoimena plaža. Sama plaža je udaljena oko 3,5 km od centra mesta Nikiti. Od mesta Metamorfossi je udaljen 2,5 km, a od Neos Marmarasa 24 km. Aerodrom u Solunu nalazi se 85 km od hotela.Porfi plaža takođe spada u privatne hotelske plaže, i do prošle godine su mogli na njoj da se kupaju samo gosti hotela. Plaža je od skroz sitnog šljunka, a suncobrani i ležaljke na plaži se doplaćuju. Peškiri za plažu se iznajmljuju uz depozit.

Preporuka je za sve one koji žele miran odmor.
Uzbudljiv pejzaž poziva ljubitelje prirode i odmora da ovde potraže utočište od gužve i vreve. Obala je atraktivna i raznovrsna – niz ribarskih sela, živopisne male luke, napuštene plaže okružene bujnim zelenilom, kristalno čistim morem i borovim šumama. Ove lepote učinile su ga jednim od najlepših mesta u Severnoj Grčkoj.

Porfi plaža, Sitonija – mapa

Malo o Sitoniji

Na mestu gde zeleni obronci planine Itamos uranjaju u plavetnilo Egeja nalazi se gradić Neos Marmaras i poznate plaže Elia, Paradisos, Grigoriatiko, Koutsoupia, Lagomandra, Porto Carras, Azapiko… Metamorfosis je prelepo zeleno seoce koje je priroda nagradila izvanrednim plažama, zatim mesta poput Nikitija, Agios Nikolaosa, Vurvurua, Toronija, Porto Kufa, Sartija su samo deo ponude Sitonije za Vaš savršen odmor. Bilo koja Vaša odluka je nepogrešiva jer će Vam svako od ovih mesta pružiti autentičnost i nezaboravan doživaljaj. Zadivljujuće slike ahitekture kuća i crkava, plaže ispunjene borovima i staze ukrašene cvećem ostaće duboko u Vašim uspomenama. Sitonija je simfonija u plavom i zelenom; nema imena za sve nijanse i boje vegetacije, mora i neba koje ćete naći ovde.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *