Plaža Harami (ostrvo Paxi)

Foto: http://www.paxoslife.co.uk

Plaža Harami: Harami plaža se nalazi 8 km severno od Gajosa, a može se stići i  laganom šetnjom od Lake, tradicionalnog ribarskog sela koje se nalazi oko slikovite luke.Luka je izgrađena u centru velike kružne uvale, u kojoj su smeštene dve male šljunkovite plaže: Kanoni i Harami. Do obe se može doći putem koji void od luke.

Harami, druga plaža na putu, je popularna destinacija za kupanje u plavim i mirnim vodama zaliva. Plaža je prekrivena brojnim ležaljkama i suncobranima, zaklonjena drvećem čempresa i maslinjacima koji nude dobar hlad.

Čista i bistra voda i meki pesak, idealni su za decu i njihove aktivnosti. Tradicionalna taverna smestila se u zadnjem delu plaže. U njoj se služi hrana, pecivo i piće.

Možete uživati i u skijanju na vodi, a možete iznajmiti i pedaline. Odavde se pruža predivan pogled na luku i Laku i jahte koje tokom letnjeg perioda, stalno plove. Zaliv sa malim ulaznim otvorom s mora je popularan kao bezbedno i lepo mesto za usidrenje jahti. Zapadno od zaliva nalazi se svetionik.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *