Ios grad (Hora)

Grad Ios (Hora)

Lokacija: zapadna strana ostrva, dvadeset minuta lagane šetnje od luke OrmosOpis: Grad Ios ili Chora je tipično Cikladsko mesto, jedno od najlepših mesta na Kikladskim ostrvima. U njemu živi 85% stanovništva Iosa. Kuće su izgradjene u tradicionalno u beloj boji. Grad je preko dana mirno mesto, ali kako pada noć ovde kreću najludje žurke i provod do jutarnjih sati.

Osim belih kuća, karakteristika Hore su i uske uličice, iscrtane belom linijom na spojevima između kamenja, gde kada krenete u šetnju kroz gradić, iznenadićete se koliko je restorana, klubova, barova, prodavnica brze hrane i prodavnica suvenira uspelo da se smesti u samo nekoliko ovih jako uzanih uličica. Na celom ostrvu postoji samo par većih ulica za saobraćaj, tako da je gotovo cela Hora pešačka zona, pa ćete, šetajući se kroz nju, čuti samo muziku, smeh i razgovorraspoloženih ljudi i osetiti samo miris girosa i šarenih koktela.

Sedamdesetih godina Ios su naselili Hipici, gde su mnogi od njih ostali da žive na ostrvu i dan danas.Najbliža plaža: Mylopotas plaža

Grad Ios (Hora) – mapa

 
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *