Apoteka Rafalia

Apoteka Rafalia 

Apoteka Rafalia je karakterističan primer zgrade sa posebnim funkcijama, koja je zadržala svoj prvobitni nameštaj i opremu i neraskidivo je povezana sa sećanjima stanovnika. Proglašena je  za istorijski spomenik.Osnovao ju je 1890. godine Evangelos Rafalias, unuk Dimitrija Rafalias borca pomorske bitke koja se odigrala 1821. godine.

Vredna pažnje je druga prostorija u apoteci, gde je Temistokles, brat Evangelosa, sprovodio medicinske preglede. Ona je očuvana u istom stanju, uključujući sav stari nameštaj. Apoteka ima bogatu kolekciju porcelana i teglii od stakla, pribora, alata i farmaceutskih knjiga.

Današnji hemičar Evangelos Rafalias, unuk Evangelosa Rafaliasa, veoma brine za besprekoran rad i tekuće održavanje zgrade. Pored modernih farmaceutskih proizvoda, on i dalje za proizvodnju lekova i kozmetike kao što su kreme, losioni i parfemi koristi tradicionalne recepte.

Evangelos Rafal je uvek spreman da vas vodi u apoteku, kao i u porodičnu rezidenciju, zgradu podignutu 1790. godine, koja je svoj sadašnji neoklasični stil dobila 1890. godine.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *