Akti – S, Akti Salonikiou, Sitonija

Akti – S, Akti Salonikiou, Sitonija

Akti-S: Destinacija za pravi odmor!

Na jednom od najlepših poluostrva Mediterana, na Halkidikiju, smešten je hotel “Akti Salonikiou”. Hotel dominira na istoimenoj obali- Akti Salonikiou, na drugom prstu Halkidikija, Sitoniji, samo 80 metara od mora!

Gostoljubiv i pun topline, nalazi se pored predivne obale koja ima plavu zastavu za čistoću mora.

Vrt pun zelenila i hlada, smeštaj, prostor za razne aktivnosti i prostrane sobe, očaravajući pogled na more, laka pristupačnost i more izuzetne čistoće I kvaliteta: U hotelu “Akti Salonikiou” imamo sve ono što vam treba za nezaboravan odmor.

Vaš odmor je naša destinacija.
A mi smo vaša destinacija.

Akti-S обезбеђује:

 • Potpuno opremljena kuhinja
 • Besplatna upotreba kompletno opremljenog roštilja
 • Upotreba veš mašine
 • Dečije igralište
 • Prohodno za kolica

24h doctoral careSpecijalna ponuda: 24 sata medicinska nega, besplatno za sve naše goste

 

ČETVOROKREVETNI APARTMANI

Opustite se i prepustite se u jednako očaravajućem pogledu na goru Atos koji se pruža iz aparmana na prvom i drugom spratu.Svi apartmani imaju jednu odvojenu spavaću sobu sa duplim krevetom kao i kuhinju sa dnevnim boravkom sa udobnim dvosedom koji može se rasklopi i bude dupli krevet gde vaša deca mogu da spavaju!
U glavnoj spavaćoj sobi možete naći i LCD televizor sa ravnim ekranom i preko 500 satelitskih kanala iz celog sveta, DVD-CD plejer za vašu zabavu kao i automatski klima uredjaj i veliki bračni krevet napravljen od hrastovog drveta i kože. Osnovnu ponudu obuhvata još:

 • Air Conditioning
 • Privatni parking
 • Potpuno opremljena kuhinja
 • Besplatna upotreba kompletno opremljenog roštilja
 • Besplatan WiFi
 • SatTV

PORODIČNI APARTMANI U PRIZEMLJU

Naši apartmani se nalaze u prizemlju, pored predivnog vrta, ispod velikog hlada od maslinjaka i pristupačno je za decu kao i za osobe sa slabom pokretljivošću.
U odvojenom prostoru, nalaze se dva dupla kreveta i jedan krevet na rasklapanje kao i kompletno opremljena kuhinja kako biste imali mogucnost da cak i na odmoru uživate u vašim kulinarskim navikama i uživate u vašim jelima. Osnovnu ponudu obuhvata još:

  • Air Conditioning
  • Roštilj
  • Potpuno opremljena kuhinja
  • Privatni parking
  • Besplatan WiFi
  • SatTV

 

KONTAKTIRAJTE DIREKTNO VLASNIKA (NA ENGLESKOM)

  Sitonija: destinacija koja ispunjava vaša očekivanja!

  Predivna Sitonija je srednji prst Halkidikija. Prostire se izmedju zaliva Toroneos i zaliva Sigitikos i završava se kod rta Drepano. Obala Salonikiou koja je poznata po divnoj vodi, nalazi se na severoistočnoj obali Sitonije.

  Panoramic aspect of the area Akti Salonikiou
  Po mitskom predanju, Sitonija je dobila naziv po Sitonu, kralju tračkog plemena Odomanti, sinu boga Poseidona i Ose. Istorija Sitonije počinje od antičkog doba i traje do dan danas.
  Chalkidiki Nikiti

  U ovoj oblast se mogu posetiti spomenici iz svih istorijskih perioda. Tako ovu oblast karakteriše mnoštvo divnih mesta u kombinaciji sa živopisnim planinskim selima sa turistički razvijenim kapacitetima kao ponudu posetiocima i turistima, antičke naseobine (kao Toronis), kozmopolitske centre u malim zalivima koji se jedan za drugim smenjuju (kao što je mesto Marmaras), luksuzna mesta i srednjevekovna sela (Kao što je Nikiti).

  Takodje, slikoviti trgovi, vizantijske crkvice i spomenici iz antičkog perioda, plave plaže, šume, vinove loze i svuda prisutna istorijska sećanja, zamkovi i gostionice, sve zajedno čini jednu nezaboravnu očaravajuću paletu doživljaja za posetioce.
  Prirodni pejzaž Sitonije je još jedan očaravajući faktor koji ostavlja utisak na posetioca. Bogate borove šume pune hlada vode prema predivnim plažama, dok jedan veliki deo Sitonije i dalje čuva netaknute prirodne lepote i posetilac može da uživa i u jedinstvenim šetnjama od mora prema planini punoj biljaka, izmedju potoka, jezera i ostalih prirodnih lepota.

  chalkidiki Ierissos

  Sve ove lepote se nalaze jako blizu i prekrivaju Sitoniju koju svakako vredi obići celu kako bi postali deo njene nezamislive lepote.

  Preporučujemo:

  chalkidiki-agios-nikolaos

   • Poseta živopisnog sela Agios Nikolaos (Sveti Nikola) i Pirgosa, uživanje na trgu uz kafu i rakiju.
   • šetnja po starom gradu Nikiti i poseta crkvi iz vizantijskog perioda Agios Nikita (Sveti Nikita) koja datira iz 14. Veka nove ere.
   • Odlasci na kupanje po savršenim plažama Sitonije! Toliko ih je mnogo da je suvišno uopšte nabrajati ih. Obala Salonikiou se ubraja medju ubedljivo najlepše obale.
   • U zalivu Svete Gore se nalazi i malo ostrvo Amuljani (Ammouliani) takodje poznato po divnom moru i svojim lepotama kao i ostatak Halkidikija.

   

  Chalkidiki Diving

  Sveta Gora

  Chalkidiki Mounth Athos Grigoriou Monastery

  Jedan od najzanimljivijih izleta na Sitoniji je plovidba oko Atosa koja počinje ukrcavanjem na brodić iz Bogorodičine Uvale i u nastavku vam se pruža prilika da po ostvcima Vurvurua isprobate i ronjenje.
  Sveta Gora, ili kako se još naziva Atos, zahvata sam vrh trećeg prsta Halkidikija, tj. Krajnji južnji deo poluostrva Atos i zapravo je to jedinstvena autonomna monaška država.

  Agio Oros Agiou Panteleimonos Rossiko Monastiri

  Prvi manastiri su zaživeli na Svetoj Gori još pre dvanaest vekova, tačnije još od 850. Godine.
  Ovaj deo poluostrva, osim što je sveta monaška zemlja i ženama je zabranjen pristup, odlikuje se još i dominacijom planine Atos koja se vidi i sa predivne Sitonije izlet na Atos sa Sitonije je jedinstven, a Sitonija je sa Atosom povezana čuvenim istorijskim Kserksovim moreuzom.

  Još vredi videti

  Aristotelis Stagira
  Stagira (Stageira), jedno predivno seoce na južnom Halkidikiju, smešteno na od prilike 50 km od našeg hotela, zapravo je rodno mesto Aristotela, jednog od najvećih antičkih grčkih filozofa!

  Spileo Petralona Chalkidiki
  Na udaljinosti od 50 km se nalazi pećina Petralona koja je od ogromnog antropološkog značaja! Istraživanja su pokazala da je pračovek iz Petralone (Homo Sapiens) stariji od Evropskog pračoveka 700 000 godina!

  Sve u svemu, poluostrvo Sitonija je savršena destinacija za putovanje i za sve vrste odmora, dok je Obala Salonikiou baza iz koje mozete kombinovati mnoge interesantne izlete i posete.

  Akti – S, Akti Salonikiou, Sitonija – MAPA

   

  Оставите одговор

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *