Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

U čemu je tajna grčkog letovališta koje Srbi opsedaju više od 20 godina?

Izvor: www.b92.net, Foto: ana_janina/depositphotos.com

Nije poznato zašto je baš Paralija u Kateriniju jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj za srpske turiste.

Iako se čini da je Paralija danas „izašla iz mode“ srpskih turista uvek je najviše, a taj broj nijedne godine ne jenjava čak ni u septembru. I to već više od 20 godina!

Ponajviše zbog niske cene letovanja, ali i dostupnosti raznih sadržaja, Paralija je držala prvo mesto na listi najposećenijih destinacija u Grčkoj. Međutim, pored skoro dve hiljade kilometara obale, zašto baš Paralija od svih mesta?

Idealna za porodice, srednjoškolce i studente, a u septembru i oktobru Paralija ima nešto za svaku starosnu grupu.

Čini se da je blizina presudna, ali i peščana plaža i more.

A tu je i dobra stara navika. Iako za skoro isti novac možete letovati na lepšem mestu na Halkidiju uz manje gužve, naši turisti su verni Paraliji kao poznatom letovalištu u kojem znaju šta mogu da očekuju i gde je sve podređeno Srbima.

Paralija / Calinstan / depositphoto.com

Dok su svi barem jednom letovali u Paraliji, mnogi se više tamo nikada ne bi vratili. Apropo „pljuvanja“ Paralije, jedan internet-komentar je nedavno na najbolji način objasnio čitavu situaciju vezanu za Paraliju.

„Ko voli Paraliju, ne može biti loš čovek. Ako samo malo bolje razmislite, shvatićete da to što sam napisao ima neki smisao“, napisao je nepoznati komentator.

Pitate se kakav? Objasnio je dalje:

“Mnogima je ispod časti ako im neko pomene Paraliju. Mnogi pate od nekih zvučnijih i egzotičnijih imena, kao što su Tasos, Lefkada, Skiatos (na kome sam i ja bio), Krit, Kefalonija… U Paraliju dolaze ljudi koji ne pate od svega toga, i koje nije sramota da kažu da su bili tamo. U Paraliju dolaze neopterećeni ljudi. Poenta je u tome da je skromnim i neopterećenim ljudima svejedno gde su na letovanju, bitno je da imaju more (koje je svuda slano), pesak (koji je svuda mek) i Sunce (koje svuda prži). Znam mnoge ljude koji imaju mnogo novca, pa letuju u Paraliji. Ja ću se da se trudim da obiđem i ta druga mesta koje sam spomenuo, jer smatram da čovek ne treba da se veže samo za jedno, i da treba što više da vidi ako je u mogućnosti, ali mislim da komplekse treba lečiti na drugim mestima. Ne treba da pljuju po nekom mestu, kao naprimer po Paraliji, što mnogi i čine, a od njih, što je zanimljivo, neki nisu ni bili tamo, ali su ubeđeni da je tamo vašar i paradajz-turizam. Da više ne dužim, svima koji ovo čitaju želim prijatan odmor u Grčkoj. Treba da smo srećni što možemo da putujemo u bilo koje mesto u Grčkoj, jer, na žalost, poznajem mnoge koji ne mogu da otputuju nigde, a bili bi srećni da odu i u toliko kritikovanu Paraliju“, završio je.

I na ovako iscrpno i veoma logično objašnjenje bilo je onih koji su tvrdili da tamo „više nikad“ neće otići zbog „prljave vode, meduza, preveilke gužve, kanalizacije“ i slično.

Exit mobile version