Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Kefalonija – informacije

Myrtos plaza Kefalonija Grcka 2015

Myrtos plaza Kefalonija Grcka greece cephalonia 2015 grcka mojagrcka

Kefalonija – informacije

Po mnogim istraživanjima, Kefalonija je zaista jedno od najlepših grčkih ostrva.Visoravan Ainos, koje se uzdiže usred ostrva svojom monumentalnošću dominira celom okolinom. S vrha se pruža nezaboravan pogled na susedna jonska ostrva, koja su mnogo manja od Kefalonije, a po vedrom vremenu vide se i daleki obrisi kopna Grčke. Na Kefaloniji ćete naići na skrivene manastire, slikovite podzemne pećine, prelepa jezera i mistične pojave koje ni do dana današnjeg nisu objašnjene. Bićete impresionirani zelenim dolinama, gustim šumama i raznovrsim cvećem. Na Kefaloniji ima puno malih raštrkanih sela, gde ćete se susresti sa starim običajima i navikama, neverovatno ljubaznih domaćinina i njihovim tradicionalnim načinom života.

Kefalonija je najveće i najlepše ostrvo jonskog mora, koje je zadržalo svoju autentičnost i svoj karakter. Ovde ne treba da se ne iznenadite velikim brojem praznika, bučnih proslava i noćnom zabavom. Posetioci se rado pridružuju domaćinima i zabava često traje sve do jutra.

Dva najveća grada na Kefaloniji su Argostoli i Liksuri, u kojima živi dve trećine stanovništva ostrva.

Najveće bogatstvo Kefalonije je veliki broj prelepih plaža. Najlepša plaža ostrva i istovremeno jedna od najlepših u Europi je svakako Myrtos. Pogled na plažu s visokog brda koje je okružuje čini se skoro nestvaran. Snežno-beli pesak, pomešan s kamenčićima i pena talasa tirkiznomodrog mora, osvajaju zauvek. Severni deo ostrva, gde se nalazi i Myrtos, skriva još brojne male idilične uvalice. Na istoku, u blizini jedne od najzanimljivijih grčkih podzemnih pećina Drogarati i podzemnog jezera Melissani, očekuje nas duga šljunkovita plaža Antisamos, okružena bujnom vegetacijom. Okolina mestašca Skala puna je intimnih plažica, koje su često utočište popularnim kareta-kareta kornjačama, poznatom atrakcijom Kefalonije. Na poluostrvu Lassi, najomiljenijem i najživopisnijem delu ostrva, nalazimo nekoliko zlatnožutih peščanih plaža Makris Yialos (Duga plaža), Platis Yialos (Široka plaža), Gradakia i druge, koje osim uživanja u prijatnoj hladovini nude veliki broj sportskih aktivnosti.Galerija slika na našem Google nalogu Kefalonija 2015 , ovo je galerija slika na Flickr-u:

Naša ekipa je godine 2015. obišla Kefaloniju detaljno, što možete videti na slikama. Važna napomena za sve koji planiraju odlazak na ovo veličanstveno ostrvo: put između Myrtos plaže i Assosa srušen u zemljotresu pre nekoliko godina. Godine 2015. put vodi kroz planinu, postavljen je nov asfalt i ograda, ali putovanje ne traje desetak minuta, nego pola sata (uz brojne krivine i prelep pogled). Takođe je bitno da je silazak do plaže Platia Ammos srušen na polovini puta, tako da možete doći i slikati veličanstveni pogled koji se pruža na plažu sa parkinga, ali za kupanje morate pronaći nekoga ko će vas odvesti čamcem.Kefalonija poseduje sve što vam je potrebno za kvalitetan odmor, bilo da je reč o opuštanju na prekrasnim plažama, o ukusnoj hrani u odličnim grčkim tavernama, kao i gostoljubivost i ljubaznost domaćina, u danima i večerima koje ćete provesti na pravim grčkim zabavama…

Na Kefaloniji se nalazi preko 150 raznovrsnih plaža, koje čekaju na vas…Exit mobile version