Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Alexandroupolis

Alexandroupolis

Glavni i najznačajniji grad Trakije – Alexandroupolis, nalazi se sa na samo 30 kilometara od Grčko – Turske granice. Od Soluna ga deli 310 kilometara, a od glavnog grada cele Grčke – Atine negde oko 800 kilometara.Moderan grad, sa mnogobrojnim turističkim potencijalima, u poslednjih nekoliko godina napreduje na rang listi popularnih letovališta za turiste iz Srbije.

Jedan od retkih gradova u Grčkoj koji poseduje aerodrom, luku za pristajanje velikih brodova, kao i železničku stanicu, povezan je sa drugim gradovima novim auto putem Egnatia.

U Gradu živi oko 72 000 stanovnika, a grad postaje veoma značajan posle izgradnje gasovoda Burgas – Alexandroupolis. Istorija grada datira još u doba antičke Grčke, menjali su se osvajači tokom vekova, da bi konačno 1944. godine grad postao deo moderne Grčke države, sa većinskim grčkim stanovništvom.Najveća znamenitost grada je svetionik, kao i centralna ulica prepuna kafića i barova kojom se može prošetati do svetionika. Grad Alexandroupolis je veoma lep i sređen, ljudi su gostoljubljiviji nego u nama bližim regijama, ali mnogi hoteli koje naše agencije nude nisu baš „na nivou zadatka“. Napominjemo da nekoliko hotela koji se kod naših agencija prodaju kao „elitni“ nemaju svoje plaže, daju oskudne obroke – ne ispunjavaju ni deo onoga što je o njima napisano.

Ukoliko se odlučite da letujete u Alexadroupolisu, preporučujemo da kontaktirate vlasnike privatnih smeštaja ili preko našeg sajta ili preko drugih sajtova za bukiranje i ne dopustite da vam nečija glad za novcem pokvari odmor.

Moramo još da napomenemo da u okolini grada možete pronaći fantastične plaže, veoma lepo sređene i bez preterane gužve, a ako bilo gde spomenete da ste iz Srbije – dobijate specijalan tretman.


Exit mobile version