Porto Koufo

Porto Koufo

Ovaj prelep zaliv nalazi se na samo 2 km južno od Toronija, 140 km od Soluna. Porto Koufo je bio zapravo stara antička luka Toronija.Kroz istoriju ovaj zaliv se koristio kao sklonište za Turske piratske brodove, a u II svetskom ratu su Nemci ovaj zaliv korisitili za skrivanje svojih podmornica.

Porto Koufo je malo mesto sa par hotela i mali dosta privatnog smeštaja. Ima odlične tavrene sa morskim specijalitetima po kome je i poznat.

U zalivu možete videti mnogo usidrenih ribarskih brodića, ali i prelepih jahiti iz celoga sveta. Plaža je peščana, dosta uska, sa izuzetno toplom vodom i bez vetra. U mestu možete iznajmiti i brod, krstariti i pecati po zalivu i Sitoniji.
Ovde takodje postoji mogućnost za ronjenje i istraživanje mnogobrojnih pećina – kao što su Erika sa ulazom od 12 metara ispod površine vode mora.

Kada krenete prema jugu magistralom imate predivan pogled na zaliv Porto Koufu. To je jedna od najvećih prirodnih luka u Grčkoj okružen veličanstvenim liticama belih stena.

U septembru se tradicionalno održava godišnji Tuna festival.

Porto Koufo – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 3.05 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − thirteen =