Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Petani plaža

petani

Petani plaža

plaža: sitan šljunaklokacija: zapadna obala Kefalonije, severna obala poluostrva Paliki

Do plaže ne postoji javni prevoz, tako da možete doći do nje samo u sopstvenoj režiji, bilo automobilom ili čamcem. Do plaže ima dosta krivina, a put u donjem delu se završava oštrim serpetinama. Ipak smo mišljenja da je prilaz do Petanija, lakši nego do Mirtos plaže.

Za Petani plažu mnogi kažu da je kopija Mirtos plaže. Petani odlikuje kombinacija belih kamenčića i kristalne plavozelene vode. Sam prilaz plaži pruža pogled koji vas ostavlja bez reči. Već godinama je Petani na spisku 5 najlepših plaža na Kefaloniji, tako da je toplo preporučujemo. Vetar je česta pojava, tako da budite spremni na velike talase. Savetujemo i obuću za vodu, pogotovo za malu decu.
U ovom području izgradjeno je dosta luksuznih hotela, zbog toga je plaža odlično uredjena, i više ne možemo pričati o divljoj uvali i netaknutoj prirodi Kefalonije. Tako ćete na plaži moći da iznajmite ležaljke sa suncobranima, da uživate u piću u mnogobrojnim restoranima i kantini na samoj obali. Zalasci sunca su ovde veličanstveni. Najam ležaljki proteklih godina je bio 6 EUR za dve osobe.U avgustu mesecu na plaži je veća gužva, tako da treba poraniti, da bi se dobilo mesto za parking.
Exit mobile version