Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Netaknuta priroda i prelepe plaže: Grčka ostrva za koje čak ni Srbi ne znaju

Netaknuta priroda i prelepe plaže: Grčka ostrva za koje čak ni Srbi ne znaju

Izvor: Telegraf, Foto: Promo/ Viva Travel

Grčka ostrva plene pažnju turista svake sezone, a ne zna se koje je lepše

Zemlja obiluje ostrvima, a ukoliko želite da uživate u privatnosti otkrivamo vam manje poznata ostrva u Grčkoj za koja turisti nisu čuli. 

Umesto da se nađete u gužvi na Santoriniju ili Mikonosu, ovih sedam ostrva pružiće vam beg od gužve i plažu samo za vas.

Naksos

Jedno od najzelenijih ostrva pružiće vam i relaksaciju i avanturu. Glavni grad Kora poznat je po dobroj hrani, naročito po siru, krompiru i Kitronu. Ima prelepe peščane plaže, dosta prilika za vodene sportove, a možete i da iznajmite auto i istražite divlju prirodu koja vas okružuje.

Kitira

Jedno je od najizolovanijih ostrva u Grčkoj na kome ćete imati mir i neophodnu tišinu. Najpoznatija plaža je Lagkada sa vodom azurne boje u kojoj je po mitologiji rođena prelepa boginja Afrodita.

Itaka

Odisej je lutao skoro 20 godna pre nego se vratio na Itaku koja smaragdnom bojom vode ostavlja bez daha. Ovde se nalazi i Vila Skinos u koju odseda Madona i ekipa iz filma Mama Mia.

Ikaria

Ovde vreme stoji, a stanovnici uživaju i u najmanjim zadovoljstvima. Ima prelepu plažu, a celokupna priroda nateraće vas da ozbiljno razmislite o tome kako živite. Najlepše plaže su Sejšeli, Na i Agios Georgios.

Karpatos

Između Krita i Rodosa nalazi se karpatos sa bogatom istorijom. Netaknuta lepota i priroda dočekaće sve posetioce. Poznato je po beskrajnim peščanim plažama, koje su većinom vremena prazne kao i prelepa sela.

Samotras

Ovo je ostrvo za planinare, istraživače i one koji traže dobro ostrvo za ananture i sport. Ono što ovo ostrvo izdvaja su prelepi vodopadi, od kojih su najpoznatiji Gria Vatra i Fonia. Ima i prelepe plaže za on ekoji bi da se izležavaju i uživaju na pesku.

Likadesa

Udaljeno je oko 200km od Atine i pravi je egzotičan raj. Ostrva nisu naseljena što čini ovu destinaciju egzotičnijom, nepoznatom i zatvorenom. Da biste stigli do tamo morate da putujete brodom, ali vredi potruditi se i stići tamo.

 

Exit mobile version