Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Mandraki plaža, Skiatos

Mandraki plaža, Skiatos

Foto: www.flickr.com/andbog

Ukoliko ste raspoloženi za 20ak minuta lagane šetnje kroz borovu šumu ne propustite plažu Mandraki. Nešto malo drugačije, posebno na svoj način i u svakom slučaju vredno posete. Nalazi se na severnoj strani ostrva! Mandraki, kao i druge plaže na severnoj strani ostrva se po mnogo čemu razlikuju od ostalih plaža na Skiatosu.Legenda kaže da se persijski osvajač Kserks iskrcao baš na ovoj plaži kako bi osvojio ostrvo.

Generalno, plaže na severnoj strani ostrva Skiatos nisu povezane sa linijama gradskog prevoza. Mandraki se nalazi na 14km od grada Skiatosa. Do određenog stajališta možete se služiti gradskim prevozom, a nakon toga osuđeni ste na pešačenje, ukoliko nemate sopstveno prevozno sredstvo.

Do plaže se može stići na više načina. Stajalište broj 23 je orijentir. Tu se nalaze prodavnica i restoran. Sa leve strane prodavnice videcete put koji vas bukvalno vodi iza prodavnice i tu se nalazi vila Marz Angela. Kada prodjete vilu sa vaše leve strane nalazi se zemljani put koji vas vodi u šumu. Stotinak metara kasnije naićićete na tablu koja vas upućuje na plaže Mandraki, Elias i Agistros. Od stanice 23 do Mandrakija u proseku treba manje od 20 minuta laganim hodom.

Mandraki je jedna od nekomercijalnih plaža na Skiatosu. U skladu sa tim nije bogata propratnim sardržajima kao većina popularnih plaža. Naša preporuka je da sve svoje ponesete sa sobom. Od peškira ili ležaljki za plažu, do vode i hrane za ceo dan. Sigurni smo da čete uživati ovde, zato i kažemo „za ceo dan“. Popularnost je upravo stekla zbog netaknute prirode i mirne atmosfere ukoja turiste očarava.

Svi ljubitelji sportskih sadržaja treba da znaju da ih ovde nažalost nema, međutim ako ste poneli rekete i loptice imaćete i više nego dovoljno prostora za igru i zabavu.Još jedna važna informacija koja se odnosi na sve plaže na severnoj strani ostrva je to da ukoliko duva vetar postoji šansa za većim talasima.

Ukoliko ste odlučili da posetite Mandraki krajem avgusta ili početkom septembra čeka vas iznenađenje. U tom periodu plaža procveta i bude preplavljena ljubičastim cvetićima.

Mandraki plaža, Skiatos – mapa
Exit mobile version