lefokastro-pelion-pilion-gr
lefokastro-pelion-pilion-gr

Lefokastro

Lefokastro

Lefokastro je malo, slikovito, ribarsko seoce u Pagasitik zalivu na jugo-zapadu Piliona. Udaljeno je od mesta Argalasti 6km a od grada Volosa 34 km. Put do sela vodi kroz maslinjake i prelepo zelenilo. Samo mesto je jedna ulica, duž koje se nalazi uska plaža, par taverni, privatni smeštaj. U tavernama se služe odlični morski specijaliteti.Plaža se prema jugu širi, gde postoji još nekoliko uvalica okruženih kamenjarom, sa izuzetno čistom vodom. Ne neke plaže možete doplivati ili doći ćamcem. Centralna plaža je šljunkovita sa nešto peska, dok na pojedinim delovima preovladava pesak, idealan za porodice sa malom decom.

 
Ovde se možete opustiti i uživati na plaži sa breskrajno čistom, kristalnom vodom, autentičnim grčkim pejzažom, posmatrati zalazak sunca uz piće u nekoj od malobrojnih taverni.

U blizini Lefokastra naići ćete na ruševine srednjovekovnog zamka, a u samom selu ima čak 9 vizantijskih crkava. U neposrednoj blizini postoji mali arkadni most iz 1891 godine, i lepa mermerna fontana. Lokalnim putem kroz maslinjake stižete do turističkog letovališta Afisosa udaljenog 3 km. Takodje na 20 minuta vožnje možete da posetite selo Neohori gde se nalazi crkva Svetog Dimitrija iz 1760 godine.

Lefokastro se ne nalazi u mreži KTEL autobusa koji voze svuda po Magneziji i Pilionu. Najbliža autobuska stanica je 6 km u Argalastiju gde se nalazi i veliki dom zdravlja i medicinski centar. U selu kao da je vreme stalo i preporučujemo ga porodicama koji žele miran odmor, daleko od gužve i modernih sadržaja.


Lefokastro – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *