Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Koutloumousiou plaža

Koutloumousiou plaža

Sitonija zapravo predstavlja drugi ,,prst’’ Halkidikija i nalazi se između poluostrva Atos i Kasandra. Neverovatno grčko letovalište koje karakterišu luksuzni Sitonija apartmni sa izvanrednom uslugom i brojnim turističkim i kulturnim sadržajem. Sitonija apartmani 2017 su idealni za putnike koji su u potrazi za mirnim odmorom na mestu koje je pre svega zadržalo svoju prirodnu lepotu i nije toliko komercijalno razvijeno.Dobila je naziv po Sitonu, sinu boga Posejdona. Njenu istočnu obalu zapljuskuju vode Toroneos zaliva, dok zapadna obala izlazi na Singlitski zaliv, u čijim neverovatnim prostranstvima možete uživati iz velikog broja restorana na otvorenom dok ispijate svoju popodnevnu kafu ili odgovarajuće tradicionalno grčko piće.

Koutloumousiou plaža je plaža koja ima sve moguće sadržaje, koja će vas oduševiti za samo jedan dan.

Plaža : pesak i šljunak
Voda : kristalno jasnaKoutloumousiou ili La Cara plaža se nalazi oko 8 km južno od mesta Vurvuru u kampu La Cara.
Pristup je za turiste koji koriste kamp objekte tako da nema puno ljudi na plaži. Ako želite da koristite samo plažu i niste u kampu, budite pripremljeni da će vam naplatiti ulaz.

Plaža je široka oko 600 metara . Severni deo plaže ima stenovito dno , ali je južni deo sa peskom . Plaža pruža mogućnosti bavljenja vodenim sportovima, sadrži i barove i toalete. Plivanje na plaži Koutloumousiou je pravo uživanje, jer voda je vrlo čista – plaža je okrenuta prema otvorenom moru .

Kako doći do plaže:

Oko 8km južno od Vourvourou videćete znak za La Cara kampovanje ili Koutloumousiou plažu . Možete parkirati auto na vrhu pored puta, i prošetati do kompleksa kampa . To rastojanje od glavnog puta do plaže je oko 400m.

OBJEKTISportovi na vodi
odbojka
Bar na plaži
Toaleti / tuševi
kampovanje
mini market

SAVETI

Ulaz je 3 € po osobi, ali se isplati jer je reč o vrhunskoj plaži.

Morski ježevi postoje na kamenom dnu, pa je poželjno nositi obuću za vodu.Koutloumousiou plaža – mapa
Exit mobile version