Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Karavostasi plaža, Parga

Karavostasi plaža, Parga

Karavostasi plaža, Parga Foto: Youtube, Pasicevo Photography

Karavostasi plaža je po našem mišljenju jedna od najlepših plaža oblasti oko Parge. Pripada regiji Parge ali nije jedna od gradskih plaža.Široka i dugačka 2 km ova peščana plaža sa kristalno čistim morem, mirnim ambijentom i divljim pejzažom je nešto što će vas sigurno očarati. Na ovoj plaži postoji taverna na jednom kraju, skoro se nalazi u zalivu, nedaleko od luke. Karavostasi plaža, treća plaža u oblasti Perdike, udaljena je oko 16 km od Parge i 25 km od Sivote. Do nje uglavnom dolaze putnici koji su došli sopstvenim prevozom.

Plaža je uređena sa ležaljkama i suncobranima i preporučujemo je porodicama sa decom.Čarobna moć Grčke utiče na Vas onog trenutka kada kročite na njeno tlo. Grčka je zemlja Olimpa, mitova, čudesnih prirodnih lepota i postojbina mnogih poznatih filozofa i naučnika. Obale Grčke zapljuskuju Egejsko, Jonsko i Sredozemno more. Grčka sa svojim prirodnim lepotama i raznovrsnim plažama svakako je Vaš pravi izbor za letovanje.

Parga je jedan od primorskih gradova koje viđate na razglednicama. Nalazi se u zapadnom delu Grčke, regiji Epir u malom zalivu na obali Jonskog mora. Smešten na padini i okružen šumom i maslinjacima predstavlja pravi dragulj Epira. Zeleno ostrvce sa belom crkvom, uske ulice popločane kaldrmom, kuće veselih boja okružene cvećem, mnoštvo tradicionalnih radnji, taverni, kafića i restorana, nižu se od gradske luke ka vrhu padine. Sa zidina venecijanskog zamka na vrhu brda, iznad grada pruža se nezaboravan pogled na zaliv i more. Predivne plaže, smaragdna boja mora sa mekim zlatnim peskom na toplom grčkom suncu, stvaraju nezaboravan doživljaj ostrva na kopnu.

A ukoliko ste rešili da svoj odmor posvetite isključivo aktivnostima na vodi, i tu imate više mogućnosti kao sto su: Scuba Diving Club, gde možete naučiti da ronite ili se otisnuti u ove dubine sa instruktorima, takođe možete sebi priuštiti i let paraglajderom, ili surfovati na otvorenom moru…Ukoliko volite ekskurzije, onda je i za Vas ovo prava destinacija: obiđite Lefkadu, Zakintos, Kefaloniju, Krf, Paxos, Antipaxos, Albaniju. Takođe, tu je i obilje tradicionalnih taverni, restorana, kafića.

Karavostasi plaža, Parga – mapa
Exit mobile version