Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Kalogria plaža, Sitonija

Kalogria plaža, Sitonija

Kalogria plaža, Sitonija

Kalogria plaža, Sitonija

Kalogria je jedna od lepših plaža na Sitoniji.

Plaža : fini pesak
Voda: kristalno čista

Plaža je zapravo uvala dugačka oko 500 metara sa malim stenovitim ostrvom nedaleko od obale.
Plaža ima sitan, mekan pesak, sa puno plićaka pa se preporučuje prodicama sa malom decom.


Kalogria je izuzetno posećena i popularna plaža, tako da morate da poranite da bi zauzeli mesto. Ovde postoji nekoliko barova na plaži, svaki od njih ima odličnu ponudu ležaljki i suncobrana.
Preko puta plaže se pravi jedan od najboljih suvlakija na Sitoniji.

Kako doći do plaže: Kalogria se nalazi 5 km južno od Nikitija. Prođite Agios Ionis plažu, videćete znak sa vaše desne strane za Kalogriu i tu skrenite.


OBJEKTI

Ležaljke / suncobrani
Beach bar

Kalogria plaža je poprilično dugačka i nadovezuje se na Mango beach bar, koji ima uređenu plažu i veoma lepe ležaljke i sucobrane. Parkiranje je moguće duž ulice, od koje se u par koraka stiže do plaže. Ako poranite, možda pronađete i hladovinu.

Kalogria plaža – mapa

Nešto o Sitoniji


Sitonija spada u nekoliko oblasti koja je najbliža našim turistima, i zajedno sa svojim prirodnim lepotama čini jednu od najpoželjnijih i najčešćih destinacija za odmor. Raznovrsnost smeštaja, kapacitet istih kao i pristupačnost što se tiče cena zaokružuju Sitoniju kao izbor bez greške. Rastojanje od Beograda do Nikitija recimo jer je to glavni grad je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko 9 sati. Naravno, moguća je i alternativna ruta direktan let Beograd-Solun, i onda rent-a-car ili autobus do odredišta na Sitoniji.

Sitonija je centralni prst u poznatoj i karakterističnoj geografiji Halkidiki regije. Sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Na samoj Sitoniji dominiraju dve planine, Itamos i Dragudelis. Za one aktivnije turiste ovo je sjajan dodatak uz plaže jer su ova dva zaštićena prirodna lokaliteta ispresecana biciklističkim i treking stazama, a pogled sa vrha je fenomenalan.

Exit mobile version