Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Flassarna plaža

Flassarna plaža

Flassarna plaža se nalazi u oblasti Hania na severozapadu Krita 17 km zapadno od mesta Kissamos i 60 km od grada Hania. Flassarna plaža je dugačka 5 km i osvojila je mnoge nagrade za najbolju plažu na Kritu i u Evropi.Zbog svoje popularnosti Flassarna je dosta posećena, ali postoji dosta prostora, tako da nikada nemate osećaj da je gužva na plaži. Zbog svoje udaljenosti od Hanije, kao i udaljenosti od čak 185 km od grada Herakliona, na plaži je razvoj infrastrukture neupadljiv. Postoji par barova na plaži koji donekle remete mir i spokoj ove prelepe plaže.

Plaža: peščana, na južnom kraju pored luke šljunkovita

Središnji deo plaže u dužini od 1,5 km je poznat kao Pacheia Ammos je najpopularniji deo gde postoje ležaljke sa suncobranima, tuševi, svlačionice, organizacija sportova na vodi i na plaži.
Na severnom delu plaže nalaze se ruševine drevnog Flassarna gde su ostali zidovi i akropolj koji datira iz 4 veka pre nove ere. U blizini ovih ruševina se nalazi mala stenovita uvala sa šljunkom, za sve one koji vole privatnost i zaklon od zapadnih vetrova koji duvaju na plaži.Flassarna je prelepa peščana plaža sa izuzetno toplom vodom gde temperatura mora dostiže 26 stepeni tokom avgusta i septembra. Zalasci sunca na Flassarni su nezaboravni a sitan beli pesak daje vodi blistavu tirkiznu boju.

Flassarna plaža – mapa

 Exit mobile version