Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Fiscardo

Fiscardo

Fiscardo zovu najzelenijim gradom na Kefaloniji. Ovo ribarsko selo, na severu Kefalonije, je prvo mesto sa kojim se susrećete pri dolasku sa susedne Lefkade i jedna od najvećih marina na ostrvu.Okružen kefalonijskim crnim jelama, ovo modensko letovalište privlači gomilu turista, uglavnom sa dubljim džepom. O tome svedoče gomila usidrenih jahti, sa zastavama iz celoga sveta, koji ovde rado svraćaju. Izmedju ostalog gosti su bili Bil Gejts, Roman Abramovič, Tom Kruz, Madona….I iz tog razloga mnogi ga nazivaju grčki Sent Trope. Samo ime Fiskardo je dobio po normandijskom istraživaču, Robertu Giskardu.

Fiscardo, ribarsko mesto, osim što privlači najluksuznije jahte, služi i najbolju ribu i morske specijalitete u tradicionalnim tavernama i restoranima. Mesto odiše venecijanskom arhitekturom, a Fiscardo je jedno od retkih mesta koje nije uništeno razornim zemljotresom 1953. Za to je zaslužna planina, u čijem podnožju se nalazi Fiscardo, koja ga je zaštitila od zemljotresa.
U Fiscardu nikada nećete naleteti na gužvu, iako turista ima dosta. Mesto je mirno i tiho. Za sve one koji vole bogat noćni život, Fiscardo nije idealna destinacija. Plaže koje se nalaze u okolini su šljunkovite, sa dosta prirodnog hlada. Jedna od najpoznatijih je Ebilisi, par km severno od Fiscarda. Voda je izuzetno čista, tirkizno plave boje. Opustite se u hladu uz obalu i uživajte u miru i tišini.

O tome koliko je Fiscardo, kao i cela Kefalonija jedno opuštajuće, i pre svega kvalitetno mesto, svedoči veliki broj Engleza koji su ovde došli na godišnji odmor, i tu ostali zauvek. Mnogi su ovde kupili kuće, i sada uživaju u svojoj penziji, u mediteranskom suncu i prirodi, daleko od urbanih i pretpanih gradova.
Exit mobile version