Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Bella Vraka

Bella Vraka

Bella Vraka je jedna od najlepših plaža Sivote, kako se navodi, ona najegzotičnija.Mnogi posetioci opisali su ovu plažu kao veoma veličanstvenu i kao jednu od onih koje definitivno treba posetiti.

Bella Vraka – galerija slika

Nalazi se na ostrvcetu Mourtemeno, i do njega vam nije potreban brodić, jer se svakako ne smatra problemom doći do pešaka tankom trakom za pešake, koja povezuje Sivotu sa ostrvcem. Polovina trake je pokrivena vodom, ali svakako ne duboko, možda oko 50cm iznosi najdublji deo. Jedinstven je doživljaj proći ovom stazom, malo se rashladite od sunca i pripremite organizam za kupanje koje sledi 🙂

Veliki broj jahti, surfera i ronioca govori o tome da je cela oblast dota plitka i pogodna za istraživanje morskog dna i vodene sportove (na plaži možete iznajmiti opremu).

Plaža je veoma mala, često biva velika gužva, ali to svakako ne ometa čari Bella Vraka-e. Voda dođe do kolena, a leti nivo vode bude nešto ispod na svim plažama, tako da je ovo mesto idealno za porodice sa malom decom.

Treba napomenuti da nećete naći ništa za jelo, kao ni neki bar, tako da je bolje biti opremljen neophodnom hranom i vodom, pre nego što dodjete do ostrva. Plaža Bella Vraka je veoma popularna kod stranaca, tako da ćete (pored srpskog jezika) čuti i mnoge druge i upoznati ljude iz raznih zemalja.Takođe, teško je naći parking, tako da savetujemo što raniji dolazak ili malo duže pešačenje. U povratku sa plaže, mogu se pronaći česme na kojima se možete očistiti od peska. Najbliža provdavnica i resorani su daleko, tako da je najbolje da spremite sve potrbštine u jedan ranac i provedete ceo dan na plaži.

Svakako je ovo jedna od plaža koje treba obići, pre sega zbog prelaska preko „pasarele“ kroz vodu (svima ostaje u uspomeni), kao i zbog plaže na kojoj zbog dubne uživaju najviše mala deca.

Bella Vraka – mapa
Exit mobile version