Početna / Atika / Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli, Atika

Agii Apostoli je šarmantno i tradicionalno grčko mesto na istočnom delu Atike, koje se prostire u malom zalivu i sa predivnim pogledom na susedno ostrvo Evia. Na samo 40 minuta vožnje od Atine, preko impresivnih brda Atike, dolazite u ovo vrlo mirno i bajkovito mesto, koje je idealno za opuštajući i porodični odmor.Celo ovo područje Atike ima bujnu vegetaciju, gde preovladjuje zimzeleno drveće i borova šuma, tako da nas je boravak u Agii Apostoli najviše podsećao na mesta i prijatne mirise borovine koje možete da nađete na severnom hrvatskom primorju. Vazduh je ovde izuzetan, uvek duva vetar, koji u kombinaciji sa mirisom mora i borove šume stvarno daje jedan kvalitetan i ugodan boravak u letnjim vrelim danima u Grčkoj.

Agii Apostoli, Atika – fotografije
U samom mestu živi oko 1.600 ljudi, ali tokom leta dolazi veliki broj posetioca, najviše tokom  vikenda. Možda bi se moglo zaključiti da je ovo jedno od omiljenih vikend mesta Atinjana, a strani turisti su ovde prava retkost. Najbliže veće mesto je Kalamos.

Agii Apostoli ima dve plaže. Obe plaže su prekivene šljunkom i imaju izuzetno čistu i bistru vodu. Pošto je reč o zalivu, more je uglavnom mirno i nema velikih talasa. Gradska plaža se nalazi u centru grada, i na njoj se nalaze kafići i taverne koje imaju svoje ležaljke i suncobrane koje se iznajmljuju uz plaćanje pića i hrane. Takođe postoji tuš, svlačionica i spasioc na plaži. U svim kafićima postoji WiFi. Druga plaža koja nije uopšte organizovana, se nalazi desno na izlazu iz mesta i ona poseduje prirodni hlad, koji pravi drveće na plaži, najviše u popodnevnim satima. Na
ovoj plaži u vodi zbog izuzetno čiste vode, možete naići na ponekog ježa, tako da nije loše da imate obuću za vodu.U mestu imate sve što vam je potrebno, jer postoje dva velika supermarketa, a ponedeljkom ujutro na glavnom šetalištu se organizuje zelena pijaca sa svežim voćem i povrćem sa cenama koje su više nego povoljne. U centru je mala marina sa ribarkim brodićima gde ujutro možete uvek da kupite tek ulovljenu i svežu ribu, od lokalnih ribara. Sudeći po ulovu, ovde ima dosta ribe.

Takodje postoje pekare, poslastičarnice i kafići, tako da se mesto može preporučiti i mlađoj populaciji.

Agii Apostoli, Atika – mapa
Pročitajte...

Glyfada beach, Atika

Glyfada beach, Atika Kada smo krenuli na Glifadu, najpoznatiju gradsku plažu Atinjana, bili smo poprilično …

Nafplio biser Peloponeza

Nafplio biser Peloponeza Nafplio je destinacija koja nudi nešto drugačije u Grčkoj – venecijanski šarm …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − nine =