Site icon Moja Grcka : svi mi koji volimo Grčku

Afitos

Afitos Kasandra Halkidiki Grcka

Afitos Kasandra Halkidiki Grcka

Afitos (severoistočna obala)

Afitos je poznat turistički centar, smešten na istočnoj strani Kasandre. Zahvaljujući svom autentičnom ambijentu, sagrađen od kamenih kuća, sa prekrasnim pogledom prema moru, lepim peščanim plažama, čistom i toplom moru, svežim vazduhom od okolnihih planina, Afitos predstavlja atraktivnu turističku destinaciju, kao i destinaciju za život ili duži boravak na moru. Bogata putna infrastruktura, kao i brojni turistički kapaciteti, su razlog više da Afitos bude odabran kao destinacija za odmor.Nalazi se na oko 86 km od Soluna, izmedju mesta Nea Fokea i Kalitea na Kasandri. Sa njegovih terasa se pruža predivan pogled ka Toroneus zalivu. Selo ima mnoštvo malih kaldrmisanih ulica niz koje se nižu mali restorani i taverne sa lokalnim specijalitetima.

Afitos Kasandra Halkidiki Grcka – Galerija fotografija
Afytos je nestandardno mesto, dosta se razlikuje od ostalih popularnih letovališta na Kasandri. Plaža nije na nivou ostalih plaža Kasandre, ali stil mesta je nešto što privlači turiste da se uvek vrate.

Plaža je peščana sa malo šljunka, na nekim delovima ima dosta kamenja na ulazu, pa su napravljene staze kojima se ulazi u dubinu. Duž plaže se nalaze ležaljke sa suncobranima. Nalazi se ispod mesta i postoji lokalni prevoz koji vodi do njih. Većini turista nije problem da se rekreira i da ide pešice na plažu jer je u pitanju šetnja od svega 15 minuta. Postoji nekoliko malih uvala na kojima je manja gužva  za sve one koji vole mir i tišinu.

Atrakcije:

–        crkva Sv. Dimitrija na centralnom trgu (1858 god)

–        folklorni muzej Afitos (etno muzej sa raznim zanatskim eksponatima)

–        Dom umetnika muzičara Mandakasa

–        balkon Afitosa (Vrahos)

–        kafe Fortuna na litici sa prelepim pogledom

Događaji: seoski sajam koji se održava 15 avgusta


Izleti:

–         krstarenje zalivom Toroneos do Sitonije

–         šoping u Solunu i waterland

–         mogućnost i obilazak Svete Gore za muškarce

–         krstarenje oko Svete Gore (polazak iz Uranopolisa)

–         obilazak Meteora

–         grčko veče

–         lekoviti izvori Agia Paraskevi

Afitos – mapa
Exit mobile version