Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Vurvuru (Vourvourou)

Vurvuru (Vourvourou)

Vurvuru (Vourvourou)

Vurvuru je malo mesto na istočnoj obali Sitonije udaljen od Soluna oko 120 km. Mesto se proteže duž magistrale uz obalu sa puno borovine i maslinjaka.Smatra se da u području izmedju Vurvurija i Sartija se nalaze najlepše plaže na Sitoniji. Male uvalice kojih ima puno oko Vurvura, su tradicionalno popularne kod grka, pogotovo u vreme vikenda.
Poznato je da je u 5 veku pre nove ere, na ovom području postojao grad Sigos. To je bio jedan od najvećih gradova na Sitoniji. Kada su Rimljani došli u ove krajeve izgradili su raskošne vile duž obale. Čitav kraj je do 19 veka bio u vlasništvu crkve i manastira Atosa.

Mesto nudi hotelski i apartmanski smeštaj, prodavnice, kafiće, taverne, ali treba napomenuti da ovde ima i dosta luksuznih vila-vikendica u kojima pretežno odmaraju Grci i koje nisu za izdavanje. Plaža u Vurvuru je dugačka, sa sitnim belim peskom, proteže se od uskog poluostrva Ksifara, pa sve do zaliva Karidi gde se nalazi popularna plaža.

Na Karidi plaži, ako poranite naći ćete mesto u hladu borova. Najveća gužva na plaži je u avgustu mesecu, a Vurvuru poseduje nekoliko malih zaliva koji mogu biti mirni i u glavnoj sezoni. Zbog velikog plićaka i tople vode, peščane plaže su pogodne za malu decu. Oko obale ima puno korala i lepih stena, što je idealno za ronjenje.Kod Vurvurua se nalazi 9 ostrvaca koja su idealna za izlete. Najveće je Diaporos sa divnim peščanim plažama. Takodje je popularna i laguna Livari, koja je izdvojena od mora dugom peščanom plažom a nalazi se odmah iza glavne plaže Vurvurua. Iznad glavne magistrale se nalazi planina Itamos i ko želi da planinari postoje odlične pešačke staze kroz borove šume, sa pogledom na zaliv i planinu Atos.

Mesto Vurvuru je odlično povezano sa zapadnom obalom jer glavna magistrala seče poluostrvo i brzo dolazite na zapadnu stranu i u mesto Nikiti. U Nikitiju je nalazi jedini supermarket Lidl na Sitoniji sa vrlo povoljnim cenama, kao i supermarketi Galaksi i Masoutis.

Vurvuru (Vourvourou) – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.55 ( 4 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Jedan komentar

  1. Na izlasku iz mesta postoji mali restoran koji pravi giros. Nikako nemojte jesti tamo, meni su uvalili sve same kožurice i to zagorele, tako da sam bacio pola girosa, ali što je najgore zgadili su mi giros i nisam ga jeo do kraja odmora. Znači, kada idete ka jugu sa desne strane, imam mali parking i terasu, ne znam kako se zove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

3 × 2 =