Početna / Egejska ostrva / Kikladi / Santorini / Vlychada plaža, Santorini
Vlychada plaža, Santorini
Vlychada plaža, Santorini

Vlychada plaža, Santorini

Vlychada plaža, Santorini

Plažu Vlychada karakteriše blagi pad terena. Kada se budete približili plaži primetićete dva velika dimnjaka.Jedan je tačno iza plaže a jedan u blizini ali ne brinite – ova fabrika nije više u funkciji a zgrada od cigle je prilično ugodna za gledanje, čak I vrlo simpatična za fotografisanje.

Plaža, sama po sebi, je prilično dugačka sa tamno sivim peskom koji možete videti po celom ostrvu. Plaža Vlychada je odlično turistički organizovana. Na njoj se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke. Predeli oko nje su vrlo interesantni, te se preporučuje da se na nju uputi peške. Stenama koje se iznad nje izdižu izolovana je od gužve. Na plaži postoji mali brod-kafeterija koji ima vrlo ukusna laka jela, osvežavajuća pića i kafu.

Vlychada plaža, Santorini – mapa

 
Santorini se nalazi u Egejskom moru i pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Obuhvata teritoriju od oko 96km2, dužina obale je 69km. Zapadna strana ostrva, ona koja je okrenuta prema vulkanu, mesta Fira, Imerovigli, Firostefani,Oia, je stenovita i strma i naziva se KALDERA. Istočna strana ima divne šljunkovite i peščaneplaže. Lepo uredjena plaža Monolitos,na oko 5km od Kamarija,posebno je pogodna za porodice sa decom. Na ovom najromantičnijem grčkom ostrvu, uživaćete u nezaboravnom pogledu na vulkan sa Fire, najlepšim zalascima sunca iz mesta Oia i lepim plažama i dobrom provodu u Kamariju ili Perisi.

Zaštitnik ostrva je Sv. Irena Solunska koja je ovde preminuka 304. godine dok je bila u izgnanstvu. Ime potiče od dve crkve Sv. Irene (Agia Irini, može da se prevede i kao Sv. Božanski mir) koje su strani moreplovci, pre svega krstaši, zvali Santa Irini, od čega je postalo Santorini,

Zbog sušne sredozemne klime, vegetacija je ovde veoma oskudna, a tokom vrelih letnjih meseci, veoma je malo zelenila. Na ostrvu uspeva vinova loza, pistaći, nešto malo maslina, kaktusi i za naše pojmove neobično sitno povrće – minijaturne, preslatke lubenice, beli patlidžan i čeri paradajz. Turiste svakako raduje podatak da od maja do oktobra kiša ne pada gotovo nikada, dok je tokom ostalog dela godine svakodnevna pojava. Sezona na ostrvu počinje već u aprilu, kada ga osvajaju Skandinavci, a najprijatnije u ovom tokom leta prenaseljenom raju jeste tokom juna i septembra.Pročitajte...

Avis beach, Santorini

Avis beach, Santorini Ovo je mirna plaža, na kojoj nije gužva. Organizovana je dobro, sa …

Akrotiri beach, Santorini

Akrotiri beach, Santorini   Akrotiri beach, Santorini – mapa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

5 × 4 =