Početna / Novosti / Važna vest za sve koji ovog leta planiraju put u Grčku kroz Makedoniju

Važna vest za sve koji ovog leta planiraju put u Grčku kroz Makedoniju

Važna vest za sve koji ovog leta planiraju put u Grčku kroz Makedoniju

Izvor: Blic, FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Putarina na auto-putu kroz Makedoniju će ostati ista tokom predstojeće letnje sezone, izjavio je danas u Beogradu ministar za transport i veze Makedonije Goran Sugareski.– Cena će biti nepromenjena – rekao je Sugareski odgovarajući na pitanja novinara.

Trenutno se cene kroz Makedoniju plaća oko jedan i po evro na tri mesta, a makedonski ministar kaže da će za oko 15 dana biti otvorena za saobraćaj i poslednja deonica autoputa kroz Makedoniju, na trasi Koridora 10, a to je Demir Kapija-Smokvica kod Đevđelije duga 28,2 kilometra.

On je kazao da će se i na toj deonici naplaćivati putarina.

Na pitanje kada će biti rešeno pitanje polise osiguranja, to jest „zelenog kartona“ koji je obavezan za naša vozila još samo u Makedoniji i Republici Srpskoj, rekao je da je Ministarstvo transporta i Ministarstvo finansija u makedonskoj vladi napravilo radnu grupu koja pravi sveobuhvatnu analizu cena.

– Pravi se kompletna analiza o cenama koja treba do kraja maja da bude završena i onda ćemo znati nešto više, ne bih sada spekulisao – dodao je ministar.


Pročitajte...

Grčka verovatno počinje turističku sezonu sredinom juna

Kako je izjavio Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA), a prenela većina …

Počele su pripreme za Leto 2020.

Počele su pripreme za Leto 2020.   Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook.com/mojagrcka Instagram.com/mojagrcka Youtube.com/c/MojaGrcka …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

15 + 16 =