Paralia-Vatopedi-Sitonija-Grcka
Paralia-Vatopedi-Sitonija-Grcka

Vatopedi

Vatopedi

Vatopedi je malo selo na kopnu izmedju dva poluostrva Sitonije i Kasandre.Do istoimene Vatopedi plaže vodi put koji se odvaja od magistrale. Plažu sa naših slika naći ćete kod kampa „Sithon“ do koga vodi putokaz. Kad se isključite sa magistrale, odvaja se put desno koji vodi na gradsku plažu, ali ne bismo vam savetovali da posetite tu plažu – kamenita je, prilaz je loš, plaža je neuređena, jedino što je dobro je što nema gužve.

Kod ove plaže sa slika (Bianco beach – kamp Sithon) možete parkirati vozilo, plaža je solidno uređena, a u nastavku se nalazi još nekoliko plaža pored puta, koje su neuređene ili sređene ako pripadaju nekom hotelu (Monopetro Luxury Apartments, Blue Dolphin hotel…).

Nekoliko kampova su jedan pored drugog, dosta dobro su sređeni, a u pomenutom kampu „Sithon“ postoji prodavnica i veoma dobar restoran. Plaža ima tuš i kabinu za presvlačenje, suncobrane i kafe na plaži.Selo Vatopedi se nalazi nekoliko kilometara u brdu, iznad plaže. U 13. veku je ovde postojao samostan, koji je bio uništen od strane Turaka u 19. veku, a zatim obnovljen 1904.
Na malom delu nekadašnjeg starog samostana žive časne sestre koji su stigle 1974. godine iz mesta Meteora. Godinu dana kasnije, neke od zgrada samostana su obnovljena, i postoje i danas. Od starog samostana sačuvana je lepa katolička crkva iz 19. veka.

Udaljenost od Soluna je 87 km. Ponekad taj put može trajati dosta dugo, jer u sezoni svi krenu putem Sitonije i Kasandre. U blizini plaže se nalazi malo veće mesto Metamorfozis, u kom možete naći i apoteku, pekare, restorane, prodavnice i ima veoma lepu plažu do koje se dolazi stepenicama. U centru je i veliki park za decu, kao i luna park sa vrteškama i sličnim zanimacijama. Detaljnije o mestu OVDE

Vatopedi plaža (Bianco beach) – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 2.27 ( 3 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

9 + thirteen =