Varkes plaža

Varkes plaža

Foto: www.tompedo.de

Negde na osamdeset drugom kilometru od Soluna, na poluostrvu Kasandra, nalazi se mesto Afitos, sa svojim prelepim plažama. Većina plaža u mestu nazvana je po barovima ili restoranima koji se nalazer u neposrednom okruženju. Tako je i plaža Varkes dobila ime, nazvana po ribljoj taverni, koja se nalazi neposredno iznad plaže.U Afitosu se nalazi i plaža Punta (takođe dobila naziv po beach baru), a na nju se nastavlja plaža Varkes. Za neke posetioce razlika i ne postoji, jer su plaža gotovo spojene.

Naziv plaže u prevodu znači „čamci, barke“ i ime joj potpuno pristaje – možete je prepoznati po mnoštvu čamaca i barki koji se nalaze na maloj udaljenosti od obale. Plaža Varkes je peščana, sa čistom tirkiznom vodom, ne nekim delovima uređena – sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje, a na drugim delovima u svom „izvornom“ obliku – spremna za vaše ležaljke i suncobrane. Neposredno iznad plaže nalazi se brdo sa puno vegetacije.

Plažu treba posetiti radnim danom, kada je manja gužva. Vikendom se sjuri veliki broj posetilaca iz Soluna, koji se nalazi na sat vremena vožnje, pa je pomalo gužva, posebno u barovima i restoranima, u kojima je teško naći slobodno mesto.

Plažu Varkes, kao i ostale plaže Afitosa možete posetiti i u ranim jutarnjim ili predvečernim satima, kako bi uživali u šetnji uz more, jer se plaže Afitosa pružaju četiri kilometara u dužinu.

GPS: 40.102982278418054N  23.435919284820557E

Varkes plaža – mapa
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *