Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Tripotamos plaža, Sitonija

Tripotamos plaža, Sitonija

Tripotamos plaža, Sitonija

Foto: www.sithoniagreece.com

Na oko 14 km od Nikitija, nakon skretanja za Lagomandru, nalazi se Tripotamos plaža. Parking postoji i na severnom i južnom delu plaže.


Plaža je duga 1 km i peščana je, sa plitkom vodom. Borova ima iza plaže, tako da ima prirodne hladovine, mada samo u prepodnevnim časovima. Plaža je pukotinom podeljena na severni i južni deo. Severni deo je malo izolovaniji. Tripotamos je lako dostupna plaža, ali je iznenađujuće da je turisti baš i ne posećuju, tako da nikada nema gužve. Na plaži ima ležaljki i suncobrana.

Južni deo plaže je u stvari Castello plaža, nazvan po istoimenom kamp naselju koje je tu. Ovaj deo plaže je uređen, ima ležaljke, suncobrane, restorane, barove, tuševe, toalete, mini market. U ponudi su i brojni sportovi na vodi.

Nekih 600m nakon Castello kampa put se udaljava od obale i u luku zaobilazi naselje Tripotamos. Još jedna nerešena sitonska zagonetka. Kanal za vodu, trska i kornjače, ruševine starih kuća, nekoliko vikendica na samoj obali mora sa tipičnim barskim karakteristikama. Na delu gde se put ponovo približava moru nalazi se plaža kakva bi i trebala da bude na ovom delu Sitonije, 250m dugačka i bez hlada u zaleđu, ali vredna zaustavljanja.

Tripotamos plaža, Sitonija – mapa
Sitonija

Drugi prst polustrva Halkidiki, smešteno između Kasandre i Atosa. Opkoljeno zalivima Egejskog mora ovo poluostrvo se po razuđenosti svoje obale dosta razlikuje od ostatka Halkidikija. Na Sitoniji ćete naći najlepše uvale, stenovite i izolovane plaže, skrivena mesta, netaknutu prirodu… Sve ono što čini pravu morsku divljinu. Sela koja su neposredno u blizini obala će vas očarati svojim živopisom. Kristalno čisto more je osnovna karakteristika Sitonije. Bez prevelike gužve i buke ćete uživati u svakom danu odmora na ovom grčkom biseru. Sitonija je kao stvorena turiste koji vole aktivan odmor. Sitonija se nalazi na rasksrnici Halkidikija. S obzirom na geografski položaj sa Sitonije je dostupan Solun, Kasandra i Atos.


Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 3.6 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eleven − one =