Toroni

Toroni

Toroni se nalazi na krajnjem jugu Sitonije na njenoj zapadnoj obali na 138 km od Soluna. Udaljen je 22 km od Neos Marmarasa. Ima 2,5 km dugačku prelepu plažu, koja ima plavu zastavicu i ako želite da se prepustite miru i kristalno čistoj vodi, ovo mesto je pravi izbor za vas. Toroni vam nudi idealnu priliku za porodični odmor.Duž čitave obale Toronija, nalaze se taverne sa grčkim i internacionalnim specijalitetima. Na plaži postoji i park za decu, igraonica. Postoji par supermarketa koji su dobro snabdeveni. Pošto ima puno kafe barova, oni su se raširili većim delom obale, sa suncobranima i ležaljkama, koji se dobijaju na korišćenje uz plaćanje pića. Ali plaža je dovoljno dugačka, tako da ima puno mesta i za turiste koji ne žele da plaćaju iznajmljivanje ležaljki na plaži. Ako se udaljite 500 metara od centra, može vam se desiti da budete sami na plaži u prečniku od 100-200m. Ovo je pravi raj za one koji ne vole gužvu na plaži.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj facebook strani

Na ulazu u Toroni, sa južne strane se nalaze ostaci starog utvrđenja koji datiraju iz 3 veka pre nove ere. Mesto Toroni je dobilo ime po ženi Posejdonovog sina Proteja. U samom mestu živi oko 4000 ljudi. U zimskom periodu, taj broj se drastično smanji.

Jedna od najlepših i najčistijih plaža na Sitoniji – Tristinika je na svega 3 km severno od Toronija.To je dugačka peščana plaža sa sitnim peskom, i kristalno čistom vodom. Ima normalan ulaz u vodu, bez većeg plićaka. Takodje postoji kamp i dva kafe bara na samoj plaži. Tristinika je plaža na koju tradicionalno svraćaju grci, uglavnom u vreme vikenda.

Najbliži Lidl i jedini na Sitoniji se nalazi u mestu Nikiti, koji je udaljen oko 40 km od Toronija.

Postoji Carrefour u mestu Sikija, koji je oko 10 km sa nešto višim cenama. U Nikitiju osim Lidla, postoje i super marketi Galaksi i Masoutis.

Toroni – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.3 ( 7 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

2 Komentara

  1. Jedno jutro sam otisao do tvrdjave, ali je bila zakljucana nisam mogao da udjem. Nigde ne pise kad radi. Jel imate informaciju pa kad odem sledeci put da udjem?

  2. Najbolje je sto cim izadjes iz centra nema ni zive duse na plazi. Mi smo se kupali, aoko nas na 100 metara nema nikoga.Super!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

two × three =