Tigania plaža, Sitonija

Tigania plaža, Sitonija – mapa

Foto: www.sithoniagreece.com

Još jedan dragulj Sitonije-plaža Tigania. Pripada jugu Sitonije. Put do plaže je jednim delom betonski i treba voziti pažljivo i polako zbog oštećenja. U blizini plaže postoji parking odakle je potrebno pešačiti još pet minuta do plaže.

Ovde se nalaze tri male uvalice od kojih su samo dve dobro organizovane. Generalno su sve slabo su posećene, pa na ovim plažama možete uživate u miru. Na rtu, koji se nalazi između dve plaže nalazi se bar od trske koji se savršeno uklapa u egzotični izgled ovih divnih plažica. U ovom baru se može iznajmiti i nekoliko suncobrana ako nemate svoj, ali ih je jako mali broj pa na to treba da obratite pažnju. U baru se u popodnevnim satima sprema odličan suvlaki (ražnjić).

Treća uvala je po nama i najlepša, i nalazi se zapadno od bara i na njoj ima uvek divljih kampera i nudista.

Ukoliko volite da uživate u miru, ovde možete ostati do samog zalaska sunca. Osim u jeku sezone, plaže imaju zaista malo posetioca.

Na plaži nema tuša, ni interneta. Postoje samo Toi-Toi toaleti. Ukoliko planirate da ostanete čitav dan na plaži, bolje je da ponesete nešto od hrane sa sobom. Dolazak do plaže Tigania možete iskoristiti i za odlazak na večeru u poznatom restoranu “5 steps in the sand“ na plaži Limanaki u Sikiji. Definitivno najlepši restoran na plaži u ovoj oblasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *