Stavros

Stavros

U zalivu Strimonikos, dragulju Makedonije na 80 km od Soluna se nalazi atraktivno letovalište Stavros. Od grada Kavale i ostrva Tasos je udaljen oko 75 km, a oko 40 km od Svete Gore na Atosu. Ovo je omiljeno letovalište za naše turiste, pre svega zbog vrlo pristupačnog, jeftinog apartmanskog smeštaja.Stavros odlikuje kristalo čisto more, dugačka peščana plaža sa malim uvalama. Plaža u Stavrosu je dugačka 10 km i ima Plavu zastavicu zbog vrlo čiste i bistre vode. Malo pristanište plažu deli na dve velike plaže. Desna plaža je uglavnom bez zelenila, sa mogućnosti iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Leva strana plaže je zaštićena šumovitim brdom i tu se možete lepo rashladiti. U Stavrosu ima oko 60 hektara šume iznad plaže koja je pogodna za šetnju i porodični obilazak.

Okolina mesta ima očuvanu prirodu punu zelenila. Stavros se nalazi u podnožju planine Holomontas sa čijeg se vrha Agnandija pruža prelep pogled na zaliv. Uz peščane plaže postoje mesta sa prirodnim hladom, pregršt restorana, kafića, prodavnica… Letovanje u Stavrosu pruža razne mogućnosti kroz sportove na vodi, zabavu, noćni život, vrlo povoljne cene za šoping…

U okviru Stavrosa se nalaze selo Ano Stavros i plaža Rihios. Za turiste koji su željni grčke istorije i tradicije, u blizini mogu posetiti razne arheološke lokalitete kao što su: drevna Stagira, koja je rodno mesto grčkog filozofa Aristotela, Amfipolis, staru Artuzu, Artemizio zamak…Malo jezero Volvi blizu Stavrosa je bogato florom i faunom i nalazi se pod zaštitom države.

Zbog blizine Soluna, iz Stavrosa se često organizuju ekskurzije za šoping ture i waterlend u Solunu, kao i odlazak na Svetu Goru Atos i obilazak Uranopolisa.

Stavros – mapaOcena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući posetioci znali šta ih očekuje.

User Rating: 4.24 ( 6 votes)

Pročitajte...

Plaža Proti Ammoudia

Plaža Proti Ammoudia Plaže u okolini Olimpijade su odlično uredjene, ima ih sedam – Sykia, …

babylon plaza

Plaža Babylon

Plaža Babylon Jedna od najlepših plaža je Babylon i svima je toplo preporučujemo, posebo ljudima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

19 − 11 =