Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skopelos / Stafilos plaža, Skopelos
Stafilos plaža, Skopelos
Stafilos plaža, Skopelos

Stafilos plaža, Skopelos

Stafilos plaža, Skopelos

Foto: Google/Petteri Kantokari

Stafilos plaža na ostrvu Skopelosu udaljena je 4km od gradića Chore. Plaža Stafilos je jedna od najbližih plaža Skopelosu i dobro povezana sa njim autobuskim linijama što je čini veoma popularnom.Plaža je malo je reći- božanstvena. Osim što ima čistu, prozirnu vodu i tirkizno more koje vas umirije, ima i stene sa kojih ljubitelji skakanja mogu da skaču. Za one radoznalijeg duha, tu si i pećine koje mogu da istraže ako rentiraju čamac ili rezervišu izlete u neku od njih preko lokalne turističke agencije.

Plaža Stafilos je uska plaža sa suncobranima i ležaljkama. Sjajno turistički organizovana. Dovoljno je samo da poželite da budtete ovde i imate sve. U toku leta otvoren su i bar i taverna u kojima po izuzetno pristupačnim cenama možete da ručate, večerate ili se osvežite u toku vrelog letnjeg dana. Plaža je naročito popularna za porodičan odmor. Jako puno je porodica sa decom koje vode dolaze. Sadržaja za decu nema, u smislu zabavnih parkova, skakaonica ili bilo kod drugog vida animacije, ali je zato pred njima jedno veliko prostranstvo i širina gde će moći da skaču, raduju se i uživaju kako samo oni to znaju, pod budnim okom svojih roditelja koji pijuckaju sok u taverni.

Stafilos plaža, Skopelos – MAPA

Skopelos je ostrvo sa 360 crkava. Ipak, njegov ukras su predivne plaže (Stafilos, Panormos, Milia, Kastoni…) s obiljem sunca koje se ogleda u nestvarnom plavetnilu čistog mora… Grad Skopelos nudi ljubav na prvi pogled. Međutim, uske ulice „grada zanatlija i bakalnica“ samo su delić šarma ovog mediteranskog prostora u kome je sve doživljaj.

Netipično ostrvo Egeja s obiljem vode i zelenila čiji nestvarni mir mogu da poremete jedino zvona sa ogrlica brojnih koza. U jednoj rečenici može se predstaviti i ovako: veoma zeleno, veoma grčko i veoma smireno. Najzelenije ostrvo Grčke čija su brda prekrivena gustim borovim šumama i maslinjacima. Prva naselja datiraju još iz praistorije. U vreme Vizantije Skopelos je bio znan kao „mesto izgnanstva“, a danas je jedna od omiljenijih turističkih destinacija, čijoj je lepoti teško odoleti.


 

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos Foto: Google/Tony T Limnonari plaža je božanstvena plaža na udaljenosti od 9,5 …

Pethameni plaža, Skopelos

Pethameni plaža, Skopelos

Pethameni plaža, Skopelos Foto: Google/Κατερίνα Φασίδου Plaža Pethameni se nalazi pored plaže Perivoliou i gleda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × four =