Početna / Krit / Chania / Sougia plaža, Chania, Krit

Sougia plaža, Chania, Krit

Sougia plaža, Chania, Krit – mapa

Zamislite svoj idealan odmor – na samo 2 sata od Beograda. Najveće grčko i najjužnije evropsko ostrvo Krit. Nećete pogrešiti ako ga posetite. Bogato skoro divljim prirodnim lepotama i hiljada godina istorije i kulture. Nalazi se na samoj raskrsnici tri kontinenta – Evrope, Afrike i Azije, pa hiljadama godina unazad predstavlja sastajalište kultura istoka i zapada.Krit očara sva čula sa svojim impresivnim i veličanstvenim pejzažima, svojim duhom otvorenog srca, bogatom istorijom, svetski poznatom hranom i gostoljubivim ljudima.Ne zna se šta je lepše od čega. Mali univerzum koji vrvi lepotama i verovatno će vam trebati ceo život da ga otkrijete.

Sougia je zapravo malo selo sa istoimenom plažom. Nalazi se 75km zapadno od Hanje, na izlazu iz prelepe klisure Agia Irini. Sedamdesetih godina bio je omiljena destinacija za hipike i istinske zaljubljenike u prirodu. Danas je savršen izbor za miran odmor sa svim osnovnim sadržajima koje pruža. U Sougiji ćete naći mnogo restorana, taverni, soba, kafića, barova, mini market, itd.. Međutim, nećete naći benzinsku pumpu, bolnice, apoteke ili banku pa je to ono na šta treba da obratite pažnju.

Ispod samog sela leži atraktivna, mirna i dugačka plaža krupnog peska, sa kristalno jasnom dubokom vodom. Plaža počinje od male luke Suje ( na zapadu) i prostire se do istoka za 1.5km. Plaža završava u maloj uvali, skrivena među stenama i zaštićena od radoznalih očiju. Istočni deo duge plaže nije organizovan i skoro isključivo na nju dolaze ljubitelji prirode. Zapadna plaža ispred sela je turistički organizovana i ima suncobrane, tuševe, ima čak i spasioca. Duž plaže ima dosta Tamarisk drveća gde možete uživati u prirodnom hladu.U turističkoj sezoni, trajekti rade svakog dana od Suje do Hora Sfakion, Paleohori, Agia Rumeli i Loutro.

Evo još nekoliko bitnih informacija za Krit:
-Vremenska zona: jedna sat UNAZAD.. npr. ako je u Srbiji 12h u Grčkoj, pa i na Kritu je 13h
-Službena valuta je Euro (€)
-Međunarodni pozivni broj za Grčku: + 30 (Grčka)
Ocena destinacije

Ocena

User Rating: Be the first one !

Pročitajte...

Potamos plaža, Chania, Krit

Potamos plaža, Chania, Krit – mapa Ostrvo Krit jedistveno je po raznolikosti prirodnih lepota i …

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit

Kokinos Pirgos plaža, Chania, Krit – mapa Rodno mesto Zevsa, idealno je za sve one …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

twelve − 12 =