ŠIRI SE POBUNA NA GRČKIM PLAŽAMA Došla je policija, a zakupci su samo mogli da POKUPE SVOJE LEŽALJKE

ŠIRI SE POBUNA NA GRČKIM PLAŽAMA Došla je policija, a zakupci su samo mogli da POKUPE SVOJE LEŽALJKE

Izvor: Blic

Grčka ostrva Lefkada i Tasos ovih dana svako malo obilazi komunalna policija sa glavnim zadatkom – uklanjanje ležaljki sa plaža, koje su se ove godine neobjašnjivo „razmnožile“ i po mestima gde nikada nisu bile.

Najpre se to desilo na plaži Milos na Lefkadi, zatim na Aliki Plaži na Tasosu, a juče i na čuvenoj Porto Katsiki plaži na Lefkadi.

Na ovoj prelepoj plaži, koja svojim izgledom i bojom privlači ogroman broj turista, otišlo se u toliki bezobrazluk da su ležaljke preplavile prlično dugu plažu, pa je bilo gotovo nemoguće naći mesto na koje se može spustiti peškir ili suncobran.

Osim toga, turisti koji žele ovde da provedu dan, morali su da izdvoje od 15 do 20 evra za set ležaljki, u zavisnosti od toga da li su u prvom, drugom ili trećem redu. Očekivano, vrlo su bili besni, pa su mnogobrojne žalbe juče dobile epilog.

– Juče je komunalna policija ostrva Lefkada uklonila i zaplenila ležaljke i sa plaže Porto Katsiki. Turisti su se poslednjih nedelja masovno žalili da na plaži nisu mogli da nađu mesto da postave svoje peškire, a nisu želeli da plate ležaljke. Na Porto Katsiki bilo je postavljeno više od 300 ležaljki, a set se naplaćivao 15-20 evra – pišu na Fejsbuku srpski turisti koji letuju na ovom ostrvu.

Ovakva reakcija komunalne policije pozdravljena je od strane turista, ali i meštana, koji su takođe nezadovoljni ovakvim odnosom prema gostima koji su Lefkadu odabrali kao mesto za odmor.

Burno je bilo i pre nekoliko dana na plaži Milos, takođe na Lefkadi, koja je godinama unazad odolevala urbanizaciji.

Oni koji su želeli vrete tamo da provedu, na nju su odlazili zbog divne plaže, čistog mora, mira, tišine i prirode. Tako je bilo sve do prošle godine, ali se situacija ove promenila, a ležaljke i suncobrani, koji se naplaćuju, preplavili su plažu.

Međutim, ne zadugo jer je odgovor stigao i to u vidu protesta, koje su zajedno organizovali i žitelji Lefkade i turisti. Cilj su postigli, pošto su ležaljke, kao i na Porto Katsikiju bile postavljene bez dozvole.

Ništa bolje nije bilo ni na Tasosu na Aliki plaži, gde je policija početkom avgusta oduzimala ležaljke i suncobrane, jer za njihovo postavljanje zakupci plaže nisu dobili dozvolu. Neki su ovakvu odluku pozdravili, a neki su se bunili jer su kada se to dešavalo morali da ustaju sa ležaljki koje su pritom platili.

Policija osnosi ležaljke sa plaže na TasosuFOTO: SCREENSHOT
Policija osnosi ležaljke sa plaže na Tasosu

Čini se da su Grci, ako je suditi po ovim primerima, rešili da stanu na kraj bahatom ponašanju, naročito onih koji gaze propise i pravila, ali i onih kojima je samo trka za profitom na pameti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *