Početna / Severna Grčka / Halkidiki / Sikia plaža, Sitonija
Sikia-beach-sithonia-

Sikia plaža, Sitonija

Na oko 2km od obale, nalazi se najveće mesto na Sitoniji-Sikija.Ono što nikako ne smemo izostaviti je da je Sikia plaža nosilac Plave zastave. Međunarodna neprofitna Fondacija za edukaciju u oblasti životne sredine (FEE) dodelila je „Plavu zastavu“ za ukupno 394 plaže i devet marina u Grčkoj.

Ovom mestu pripada veoma velika i široka, peščana plaža. Dugačka oko 1,5km i spada u najduže plaže na Sitoniji. Ima dva bara sa ležaljkama i suncobranima na svom početku i kraju, a ostatak plaže je savršen za sve koji žele da postave svoju opremu.

Sikija plaža je idealna za one koji vole mir na plaži i za ljubitelje širokih peščanih plaža.Ova plaža nudi mir čak i tokom jula i avgusta. Većim delom plaže postoji dug plićak idealan za porodice sa manjom decom. Na plaži Sikija postoji jedan mini market, picerija i restoran.U mestu postoji i velika poslastičarnica i pekara. Prostora za parkiranje skoro uvek ima dovoljno.

Samo mesto nema nikakve sadržaje za turiste, ali je Sarti relativno blizu i tamo možete pronaći sve sadržaje koje ovde niste pronašli. Sarti je udaljen 6km.

U njenoj blizini Sikija plaže se nalaze još neke od prelepih plaža na ostrvu, Klimataria, Kriaritsi…te je naša preporuka, ukoliko ste već ovde, da vidite i njih.

Sikia plaža, Sitonija – mapa

Ocena destinacije

Ocena

User Rating: 4.35 ( 1 votes)

Pročitajte...

Gerakini Beach, Sitonija

Gerakini Beach, Sitonija Foto: www.sithoniagreece.com Na oko 4km nakon mesta Psakoudia nailazi se poslednje mesto zapadne …

Spathies beach - Sitonija - Grcka

Sitonija – plaže

Sitonija – plaže Klikom na suncobran videćete naziv plaže i sliku. Klikom na link ispod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

eleven + seven =