Početna / Jonsko more / Jonska ostrva / Krf / Sidari plaža, Krf
Sidari plaža, Krf
Sidari plaža, Krf, Foto: www.placesonline.com

Sidari plaža, Krf

Sidari plaža

Jonska ostrva ili arhipelag Eptanisa, što na grčkom znači sedam ostrva, tektonskim pokretima u davnoj prošlosti odvojena su od kontinentalnog dela Grčke.U arhipelag spadaju, ako krenemo od severa ka jugu: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos i, izdvojena na jugu Peloponeza, Kitira. Malo je reći da je priroda bila velikodušna prema ovim ostrvima. Zapadna obala Grčke je zelenija usled obimnijih padavina, a Jonsko more je nešto slanije i prozirnije od Egejskog, ali i uvek malo hladnije.

Jedno od ostrva iz ove grupe, Krf, turistima iz Srbije dobro je poznato, ali ovaj dragulj turističke ponude Grčke krije mnogo više od toga. Koliko ste puta gledali prelepe pejzaže iz Grčke, misleći da je to slika sa nekog udaljenog, preskupog ostrva? Mnogo od tih fotografija su baš sa prelepog ostrva Krfa.

Oblast Sidari je različita od svih ostalih oblasti na Krfu. Nalazi se na zapadnoj strani severne obale u istoimenom zalivu Sidari.


Najpopularnija plaža u severnom delu ostrva je svakako Kanal ljubavi u mestu Sidari. Sidari ima gradsku plažu koja je duga i peščana, ali ako ste romantična duša, potražite mali zaliv koji krije uzanu peščanu plažu. Prolaz u jednoj od graničnih stena je tzv. Kanal ljubavi. Navodno, par koji zajendo plivajući prođe kroz taj kanal ostaje zauvek zajedno. Za tako nešto je zaista potrebna hrabrost, ne zato što je strašno plivati kroz kanal, već zato što je voda jako hladna, mi bismo je opisali kao led-ledena. Ali ako verujete u legende, stisnite zube i zaplivajte. Inače, voda u kanalu je nestvarno zelena, kao smaragd. A za one kojima je romantika nebitna, tu su stene od lekovitog blata koje se rastapa u vodi i koje je blagotvorno za kožu.

Plaža Sidari je odlično turistički organizovana. Postoje ležaljke sa suncobranima na plaži, taverne, sportovi na vodi, i ostale organizacije na plaži. Priroda je vrlo živopisna oko Sidarija.

Sidari plaža – mapa
Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući turisti znali šta ih očekuje.

User Rating: 5 ( 2 votes)

Pročitajte...

Trajekti za Krf

Trajekt za Krf – cene za 2017.

Ukoliko ste se sopstevnim automobilom uputili na Krf, dobili smo najsvežije informacije za red vožnje …

Trajekt od Krfa do Venecije

Trajekt od Krfa do Venecije

Putovanje trajektom ili brodom uvek predstavlja lep doživljaj. Te godine proveli smo puno dana na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

10 − two =