Početna / Gradovi u Grčkoj / Atina / Shopping u Atini

Shopping u Atini

Shopping u Atini

Najposećenija trgovačka ulica u Atini je Ermou – napravljena samo za pešake, odmah pored trga Syntagma a nudi velik izbor odeće, suvenira i modnih dodataka.Veliki trgovački centri se nalaze izvan grada, dva glavna outlet centra do kojih mozete doći metroem su The Mall na Neratziotissa metro stanici i Athens Metro Mall na Aghios Dimitrios metro stanici. U centru grada se nalazi šoping centar Attika, Hondos i Notos Galleries.

Najbolja knjižara u gradu je sedmospratna Eleftheroudakis na Panepistimiou gde možete naći velik izbor beletristike na engleskom jeziku.

U Atini postoji duga tradicija izrade srebrenog i zlatnog nakita, a najbolju ponudu možete naći u četvrti Kolonáki gde možete birati između poznatih međunarodnih marki kao što je Bulgari ili grčkih dizajnera nakita kao što je Elena Votsi.

Ostala kvalitetna roba najčešće se svodi na alkoholna pića, keramiku i kožnu galanteriju.

Dobar poklon ćete sigurno pronaći u prodavnicama suvenira u Plaki– ručno pletene torbe – poznati flokati, đžezve za kafu, devičansko maslinovo ulje i med.U četvrti Monastiráki pored Pláke možete pronaći sve: od vojnih čizama i starih knjiga do kopija dizajnerskih naočala i starih novčića.

Nedeljom je otvoren i buvljak, od 08.00 do 14.00 sati. Kentrikí Agorá (centralna tržnica) u blizini trga Omonia, nudi sveže meso, ribu, voće i povrće, a radi od ranog jutra do uveče.

Radno vreme prodavnica:

Trgovine uglavnom rade ponedeljkom i sredom od 09.00 – 14.30, utorkom, četvrtkom i petkom od 09.00 – 13.30 i od 17.30 – 20.30, a subotom od 09.00 – 15.00. Male porodične trgovine rade i do 22.00 sati, a prodaju hranu, piće i novine. Rasprodaje su u februaru i avgustu, a cenkanje na pijacama i uličnim prodajama je uobičajena praksa.

Povratak PDV-a:

Turisti koji su u Grčkoj proveli manje od tri meseca mogu tražiti povratak PDV za kupovine iznad 120€. U trgovini će vam dati ‘tax-free cheque’ kojeg ćete zajedno s računom predati na carini pri izlasku iz zemlje. Više informacija možete pronaći na stranicama Global Refund (www.globalrefund.com).Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje

User Rating: 5 ( 1 votes)

Pročitajte...

Kanaria beach, Atika

Kanaria beach, Atika Kanaria beach, Atika – mapa

Glyfada beach, Atika

Glyfada beach, Atika Kada smo krenuli na Glifadu, najpoznatiju gradsku plažu Atinjana, bili smo poprilično …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

seven − six =