Početna / Egejska ostrva / Sporadi / Skopelos / Sares plaža, Skopelos
Sares plaža, Skopelos
Sares plaža, Skopelos

Sares plaža, Skopelos

Sares plaža, Skopelos

Foto: www.tripadvisor.com

Još jedna posebnost ovog ostrva je oblast Egejskog mora oko Skopelosa i Alonisosa koja je proglašena za na prirodni rezervat, zaštićen zakonom, zbog velikog broja morskih vrsta koji žive na njemu poput mediteranske foke.Malo mestašce Saros ima i istoimenu plažu. Nalazi na istočnoj strani ostrva u blizini rta kod grada Skopelosa. Reč „Sares“ znači strm i tu se nalazi fantastične sive litice koje u potpunosti opravdavaju ime ove plaže.

Plaža se nalazi na severnom delu ostrva i jedna je od onih na koja nije pokvarena ljudskim uticajem. Uska šljunkovita plaža u Saresu se razlikuje od plaža koje turisti vide kada dolaze prvi put na ostrvo.

Relativno skoro se desio odron koji je ovu plažu načinio gotovo nepristupačnom i jedini način je doći čamcem. Na plaži Sares će uživati nezahtevni turisti kojima je priroda i mir najbitnija u toku godišnjeg odmora. Ova plaža nema turističkih sadržaja, suncobrana, ležaljki, restorana ili barova tako da je naša preporuka da sve svoje ponesete sa sobom. Plaža je zabačena i pusta sa dosta krupnog šljunka sa kamenjem.Postoje osobenosti i lepote ove plaže, recimo ovde možemo gledati kako se jata galebova srećno gnezde a moguće je čak ugledati i delfine.

Sares plaža, Skopelos – mapa

Skopelos pripada ostrvskoj grupaciji Sporada ostrva i srednje je po veličini.Do njega se uglavnom dolazi hidrogliserom sa Skijatosa ili iz luke Agios Konstantinos.

Glavni grad je Skopelos, Hora. Ono što je najupečatljivije u njemu jesu njegove uske ulice, koje vode visoko u brdo iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na zaliv i ostrvo Alonisos. Hora je sjajan izbor za sve ljubitelje dobrog noćnog provoda, jer poseduje veliki broj pravih mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.


Pročitajte...

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos

Glifoneri plaža, Skopelos Foto: Google/Cian O’Halloran Glyfoneri je malena plaža ostrva Skopelos, koja se nalazi …

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos

Limnonari plaža, Skopelos Foto: Google/Tony T Limnonari plaža je božanstvena plaža na udaljenosti od 9,5 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

sixteen − nine =