Početna / Jonsko more / Parga sa okolinom / Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža

Sarakiniko plaža

Foto: www.flickr.com/photos/siradavis

Sarakiniko plaža se nalazi 19 km od Parge, i spada u jednu od najlepših plaža u regiji koja nudi mirno i opuštajuće mesto za vaš odmor. Dugačka je samo 450 m, ali zbog svoje udaljenosti od Parge na ovoj plaži nikada nema gužve.Ime Sarakiniko potiče od lokalnog mita o gusarima koju su se nakon letnje oluje ovde nasukali i potražili utočište. Meštani su ih lepo prihvatili i čak su ih pozvali na svadbeno veselje koje se održavalo u selu. Gusari su hteli da nam tom veselju ukradu mladu i povedu je na brod, ali su lokalni muškarci to uspeli da spreče i da ih likvidiraju i bace u zaliv.

Na plaži se nudi širok izbor sportova na vodi: ronjenje, skijanje na vodi, ronjenje, surfovanje, pedolino, kanu. Plaža ima kristalno čistu, tirkiznu vodu i jedna je od omiljenih kod turista.

Do plaže se može doći kolima, a postoji i taxi brod iz Parge koji vozi do Sarakiniko plaže.

Plaža: šljunak
Sarakiniko plaža – mapa
Parga je prelepo, živopisno mesto smešteno u malom zalivu Jonskog mora, u zapadnom, tačnije epirskom delu Grčke. Pripada prefekturi Preveza, s obzirom na položaj između gradića Igumenica i Preveza, a najbliži veći grad je Janjina na razdaljini od oko 60 kilometara severno od Parge. Preko puta Parge nalazi se ostrvo Krf, a usled svog izvanrednog položaja ni ostala Jonska ostrva nisu daleko, te je ovo letovalište odlična baza za dalji obilazak jonskog dela Grčke.

U zavisnosti od početne tačke vašeg putovanja do Parge i tipa kopnenog prevoznog sredstva put traje u proseku oko 13 sati, a maksimalno 15, 16 sati sa uračunatim pauzama za odmor i stajanjima na granicama. Dužina puta je značajno skraćena zahvaljujući novom auto-putu, koji vodi u pravcu Krfa, te sam put nije naporan kao do pre nekoliko godina. Ukoliko preferirate putovanje avionom, najbliži aerodrom je u blizini Preveze, Aktion National Airport, sa kojeg do Parge se stiže za manje od sat vremena.


Ocena destinacije

Ocena

Dajte ocenu destinaciji, kako bi budući putnici znali šta ih očekuje.

User Rating: 2.54 ( 5 votes)

Pročitajte...

Krioneri plaža

Krioneri plaža Foto: https://villacoralli.com Krioneri je glavna gradska i peščana plaža u centru grada a svega …

Valtos plaža

Valtos plaža Foto: http://www.greece-trip.com Parga je još jedan od poznatih turističkih centara na Jonskom moru. Simpatičan …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

8 + 12 =